Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Lunetiști canadieni au ucis un luptător ISIS la o distanță record. Ce este efectul Coriolis
Articole online

Lunetiști canadieni au ucis un luptător ISIS la o distanță record. Ce este efectul Coriolis

Pentru acest record, echipa canadiană de lunetisti a trebuit să ia în considerare mai mulți factori, pentru a nu rata, dând dovadă de o pricepere incredibilă.

Ținta medie la dimensiunea unui om are o lățime de doar 24 de centimetri, lăsând zero loc de eroare într-o lovitură de la două mile.

Echipa, desfășurată pentru a lupta împotriva Statului Islamic, a ucis un inamic aflat la o distanță de 3.871 de metri.

Lovitura a fost un record record, depășind cu o mie de metri recordul mondial anterior.

La 22 iunie 2017, Globe and Mail a scris că doi lunetisti din Joint Task Force 2, unitatea forțelor speciale de elită din Canada, au împușcat un luptător al Statului Islamic în Irak, la o distanță de 3.540 de metri, sau de 3.871 de metri.

Echipa de lunetiști era pe o clădire înaltă când a tras focul, care a făcut aproape zece secunde până la țintă.

Lunetistul și observatorul său folosiseră o pușcă de lunetă McMillan TAC-50.50 de calibru greu. Potrivit publicației Globe and Mail, uciderea a fost verificată prin video „și alte surse”.

Pentru a înțelege complexitatea loviturii, cel mai bine este să începem cu o maximă a lunetistului: lunetismul este matematică militară.

Deși un glonț cu pușcă de lunetă de calibru .50 poate zbura până la cinci mile, o serie de factori, inclusiv gravitația, viteza și direcția vântului, altitudinea, presiunea barometrică, umiditatea și chiar efectul Coriolis acționează asupra glonțului în timp ce călătorește.

Și mai rău, aceste efecte cresc cu cât se deplasează glonțul. O echipă de lunetiși de succes care operează la distanțe extreme trebuie să facă tot posibilul pentru a prezice exact modul în care acești factori vor afecta glonțul înainte de a-și atinge țintă.

Primul și cel mai influent factor pe un glonț este gravitația. Un glonț începe să piardă energie imediat ce părăsește arma și, pe măsură ce pierde energie, pierde capacitatea de a contracara gravitația.

Cu cât un glonț zboară mai departe și mai încet, cu atât gravitația Pământului va trage glonțul în jos.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola