Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Proprietarul TikTok, ByteDance, a confirmat că angajați din SUA și China au accesat datele de utilizator ale unor cetățeni americani, inclusiv ale unor jurnaliști 
Articole online

Proprietarul TikTok, ByteDance, a confirmat că angajați din SUA și China au accesat datele de utilizator ale unor cetățeni americani, inclusiv ale unor jurnaliști 

TikTok

Proprietarul TikTok, ByteDance, a confirmat că angajați din SUA și China au accesat datele de utilizator ale unor cetățeni americani, inclusiv ale unor jurnaliști 

ByteDance, compania mamă a TikTok, a informat că unii dintre angajații săi au accesat în mod necorespunzător datele de utilizator TikTok ale unor cetățeni americani, inclusiv doi jurnaliști, a relatat joi The New York Times.

Memorandumul a precizat că doi angajați din SUA și doi din China au fost concediați pentru că au luat parte la acest demers, care nu a reușit să descopere niciun informator.

Datele, cum ar fi adresele IP și alte informații sensibile, ar fi fost colectate de pe conturile TikTok a 2 reporteri: Emily Baker-White de la Buzzfeed și Cristina Criddle de la Financial Times, potrivit jurnaliștilor de la ambele publicații. Alți cetățeni americani care au legătură cu cei doi reporteri au fost, de asemenea, vizați, potrivit Times.

ByteDance ar fi declarat că a restricționat echipele sale de audit și de risc, eliminând acum accesul la datele din SUA:

„Încrederea publică penyti care am depus eforturi uriașe de a o construi va fi subminată în mod semnificativ de comportamentul necorespunzător al câtorva indivizi”, ar fi scris Liang Rubo, directorul general al ByteDance, angajaților într-un e-mail.

ByteDance nu a răspuns imediat la un comentariu din partea Insider.

Dezvăluirea vine în contextul în care TikTok se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea legislatorilor îngrijorați că ar putea fi folosit ca instrument de către guvernul chinez pentru a spiona sau influența cetățenii americani.

Săptămâna trecută, un grup bipartizan de legislatori a introdus un proiect de lege care ar interzice „toate tranzacțiile de la orice companie de social media din China, Rusia și alte câteva țări străine aflate sub influența acestora”.

De asemenea, Senatul a votat recent pentru a interzice TikTok de pe toate dispozitivele guvernamentale. Într-o declarație pentru Insider, TikTok a numit proiectul de lege „o propunere care nu face nimic pentru a promova interesele de securitate națională ale SUA”.

TikTok a negat în mod constant rapoartele potrivit cărora urmărește americanii care folosesc aplicația sa.

Ca răspuns la un raport al Forbes din octombrie potrivit căruia ByteDance plănuia să folosească aplicația TikTok pentru a urmări locația anumitor cetățeni americani, TikTok a scris pe Twitter, în parte, „TikTok nu a fost niciodată folosit pentru a „ținti” membri ai guvernului SUA, activiști, personalități publice sau jurnaliști și nici nu le oferim o experiență de conținut diferită de cea a altor utilizatori”.

Registration

Aici iti poti reseta parola