Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Propagandistul lui Putin s-a dezlănțuit! Amenințări teribile la adresa Americii
Articole online

Propagandistul lui Putin s-a dezlănțuit! Amenințări teribile la adresa Americii

Există riscul ca „toată lumea [să fie] transformată în cenușă radioactivă”

Moscova va „ține pistolul în capul Americii” dacă Ucraina se alătură NATO, a avertizat Kiselyov. De asemenea, propagandistul a tras un semnal de alarmă cu privire la această criză care seamănă cu cea a rachetelor cubaneze

Kremlinul nu va ezita să intre în război dacă e nevoie ca să țină NATO departe de granițele sale, a spus Kiselyov explicând că amplasarea de rachete în regiunil de unde pot lovi cu ușurință Rusia va face Moscova să dea răspunsul potrivit, chiar și cu riscul ca „toată lumea [să fie] transformată în cenușă radioactivă”.

El a vorbit în timp ce Putin își adună forțele la granița de est a Ucrainei în ceea ce SUA consideră că este pregătirea pentru o invazie, Kremlinul înmânând NATO o listă de cereri, inclusiv retragerea forțelor din toate fostele state sovietice.
Rusia este „sută la sută” dispusă să folosească forța pentru a-și apăra liniile roșii, a adăugat Kiselyov, spunând că este „o chestiune de viață sau de moarte” pentru țara sa.

„Rusia este pregătită”

Moscova pretinde un răspuns „urgent” la cererile adresate SUA, care includ garanții că Ucrainei nu i se va permite niciodată să adere la alianța Nord Atlantică. Kremlinul a declarat astăzi că au început discuțiile la nivel înalt, dar nu s-a ajuns la niciun acord.
„Ar fi bine să ne armonizăm interesele și să nu punem Rusia într-o poziție în care rachetele ar putea lovi în patru minute”, a comentat Kiselyov. „Rusia este pregătită să creeze o amenințare comparabilă, analogă, prin desfășurarea armelor în apropierea centrelor de luare a deciziilor. Dar noi sugerăm o modalitate de a evita acest lucru, de a nu crea amenințări. Altfel, toată lumea va fi transformată în cenușă radioactivă”.

Rusia are acum 50 de batalioane cuprinzând până la 94.000 de militari la granița cu Ucraina, iar alți 80.000 – 100.000 în rezervă . Aceste trupe ar putea fi gata să invadeze Ucraina în câteva săptămâni, a avertizat SUA.

Washingtonul se teme că Putin va folosi războiul cibernetic ca primă etapă în ceea ce ar putea deveni o invazie totală a Ucrainei, prin oprirea rețelelor electrice sau închiderea sistemului bancar.
Hackerii ruși au atacat cu succes rețeaua electrică a Ucrainei – o dată în 2015 și din nou în 2016, notează Daily Mail.

Registration

Aici iti poti reseta parola