Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Promisiunea că nu vom intra într-un război cu Rusia e o „tactică ciudată”. Declarații halucinante ale ex-premierului britanic
Articole online

Promisiunea că nu vom intra într-un război cu Rusia e o „tactică ciudată”. Declarații halucinante ale ex-premierului britanic

Pentru establishmentul globalist, orice criză este un prilej de a împinge un pas mai înainte propria agendă, indiferent de costuri. O dovedește fostul premier britanic Tony Blair ale cărui declarații au stârnit uraganul pe rețelele de socializare.

 

Tony Blair vrea război cu Rusia?

Potrivit lui Tony Blair, faptul că Occidentul exclude un război pe scară largă cu Rusia, care ar fi aproape sigur nuclear, este o „tactică ciudată”.

Blair, care este unul dintre arhitecții invaziei Irakului în 2003 sub pretext fals al existenței unor arme de distrugere în masă, susține că Vladimir Putin se folosește „dorința NATO de a nu provoca escaladarea” conflictului ca „monedă de schimb împotriva noastră”.

Într-o postare pe site-ul web al think tank-ului său, Blair scrie „Poate că aceasta este poziția noastră și poate că aceasta este poziția corectă, dar semnalarea continuă și eliminarea îndoielilor din mintea lui este o tactică ciudată”.
Cu alte cuvinte, declarațiile ferme și responsabile făcute de lidereii occidentali că varianta declanșării unui al treilea război mondial nu este luată în calcul sunt un lucru rău.

„Există ceva incongruent în reasigurările noastre repetate pentru el că nu vom reacționa cu forță”, adaugă Blair. „Înțeleg și accept că nu există sprijin politic pentru vreun angajament militar direct din partea NATO împotriva Rusiei”, dar „ar trebui să fim limpezi cu privire la ceea ce face Putin”. Potrivit lui Blair, nu e o tactică bună „să-i spunem în avans că orice ar face militar, vom exclude orice formă de răspuns militar?”.

Guy Verhofstadt se afirmă și el

Între timp, în urma avertismentelor altor figuri globaliste că războiul nuclear este o posibilitate reală, fostul prim-ministru belgian și membru de conducere al Parlamentului European Guy Verhofstadt a declarat că NATO are nevoie de reformă și că aceasta ar trebui făcută prin intermediul Uniunii Europene și al creării unei armate az UE.

„Nu trebuie să desființăm 27 de armate naționale, dar trebuie să creăm, pe deasupra, o forță armată comună a Uniunii Europene”, a spus Verhofstadt reporterilor.

„Trebuie să stabilim, în interiorul NATO, un pilon european, cred că NATO trebuie să fie reformată într-o alianță de apărare a marilor organizații continentale, una europeană, una nord-americană, una asiatică, așa ca un triunghi.
Văd o reformă a NATO într-un fel de Organizație Mondială a Comerțului – o comunitate mondială de apărare care apără valorile democratice liberale”, a declarat Verhofstadt, care se visează arhitectul unei noi ordini mondiale, scrie zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola