Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Profeția serviciilor secrete occidentale. Cum se va încheia invazia rusă în Ucraina
Articole online

Profeția serviciilor secrete occidentale. Cum se va încheia invazia rusă în Ucraina

La un summit desfășurat la Roma, șefii serviciilor secrete occidentale au analizat situația în care se găsește astăzi armata rusă.

 

Ce se va întâmpla după 9 mai?

Putin a planificat sfârșitul operațiunilor din Ucraina și victoria fprțelor sale pentru 9 mai, o zi simbolică în Rusia.
Planul ascunde, însă, alte motivații. Dacă nu obținme victoria într-o lună, armata rusă nu va mai avea resurse pentru a-l continua. Conform celor dezvăluite de serviciile secrete NATO după summitul de la Roma, rușii ar putea avea chiar mai puține resurse, adică pentru cel mult 3-4 săptămâni. Armele, alimentele și combustibilul sunt pe cale să se epuizeze , iar trupele sunt la un nivel din ce în ce mai scăzut în ceea ce privește moralul și capacitatea de a merge mai departe.
Putin știe acest lucru, așa că a „reproiectat” obiectivul invaziei, limitându-se la ținta minimă, Donbas.

Rușii și-au regândit obiectivele

Adio Kiev, adio cucerire a Ucrainei, cel mult stăpânirea asupra Mariupolului care ar putea cădea în următoarele ore: acestea sunt noile obiective ale rușilor, potrivit analizei formulate de serviciile de informațiile reunite la Roma în urmă cu două zile. La analizpă au participat directorul CIA , William Burns, directorul AISE (Agenția de Informații Externe și Securitate), generalul italian Giovanni Caravelli și șefii serviciilor secrete britanice, germane și franceze. Ultimul bastion pe care-l vizează invadatorii ruși este Odesa, după care se vor opri și se vor retrage sărbătorind, pe 9 mai, înfrângerea naziștilor. „ Vor încerca să o prezinte ca pe o victorie, dar în realitate toate acestea marchează triumful rezistenței ucrainene”, susțin liderii serviciilor secrete, potrivit La Repubblica .

Rușii pierd confruntarea

Cu siguranță, până acum, trupele ruse ale lui Putin „ pierd ” , susțin liderii serviciilor de informații. Kremlinul a crezut că va reuși blitzkrieg, dar trupele ruse s-au blocat în zăpada și noroi din Ucraina.

Serviciile de informații au pus sub semnul întrebării ce s-ar putea întâmpla în perioada post – război, când va fi necesar să se negocieze cu Putin pentru o pace de durată și o revenire la „normalitate”, probabil în cu totul alte relații decât înainte de invazie. „ Este important – au spus ei – să ajungem într-o situație de forță. Și din acest motiv nu putem lăsa singur guvernul ucrainean: trebuie să aducem guvernul rus la un punct de rupere și armata sa la o epuizare operațională care să pună capăt acestei agresiuni ”. În discuție a fost abordată și chestiunea legată de sancțiuni: ce se va întâmpla la finalul conflictului? Este prematur să dăm un răspuns, va trebui mai întâi să așteptăm finalul evenimentelor pentru a înțelege dacă Rusia va putea „reintra” în lumea occidentală sau va rămâne izolată ca în aceste zile, scrie Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola