Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Profeția lui Elon Musk. Când vine Apocalipsa financiară?
Articole online

Profeția lui Elon Musk. Când vine Apocalipsa financiară?

Elon Musk se teme de falimentul SpaceX

 

Întrebat când crede că se va declanța următoarea recesiune mondială, Musk a scris pe Twitter: „Previziunea macroeconomiei este o provocare. Instinctiv aș spune în jurul primăverii sau verii lui 2022, dar nu mai târziu de 2023”.

În urmă cu aproximativ o lună, Musk a admis că SpaceX s-ar putea confrunta cu falimentul în timpul următoarei recesiuni.

„Dacă o recesiune globală severă ar opri disponibilitatea capitalului/lichidităților în timp ce SpaceX pierde miliarde pe Starlink și Starship, atunci falimentul, deși încă puțin probabil, nu este imposibil”.

În noiembrie, Musk răspuns știrilor despre presupusul e-mail pe care l-ar fi trimis angajaților de la SpaceX,și în care și-ar fi exprimat „îngrijorările grave cu privire la motorul Raptor folosit de Starship”.

E-mailul scurs în presă afirma că: „Din păcate, criza de producție a lui Raptor este mult mai gravă decât părea cu câteva săptămâni în urmă… va avea nevoie de toate forțele pentru a recupera de la o situașie care pare, sincer, un dezastru”, notează zerohedge.com.

Experții prevăd o explozie a prețurilor în Statele Unite ale Americii

 

Există experți care spun că inflația din SUA va ajunge la cifre colosale în primăvara acestui an.

” Frica de Omicron va afecta foarte mult producția de pe tot globul și, prin urmare, vor fi mai puține lucruri disponibile. Între timp, aceeași teamă va agrava și mai mult criza lanțurilor de aprovizionare. Va fi o provocare să transporți mărfuri de pe tot globul în timp util, iar asta va însemna și mai multe rafturi goale.

Mai grav este că, din cauza politicilor nesăbuite ale administrației Biden și ale Rezervei Federale, americanii au o mulțime de bani în buzunare. Toți acești dolari și nivelurile scăzute de bunuri și servicii vor avea drept rezultat o inflație ieșită din comun”, scrie pe site-ul The Economic Collapse blog.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola