Evenimentul Istoric > Articole online > Procurorul din Ally McBeal a făcut trei ani de închisoare pentru droguri
Articole online

Procurorul din Ally McBeal a făcut trei ani de închisoare pentru droguri

Primul rol l-a avut la vârsta de cinci ani, alături de tatăl său, în pelicula „Pound”, scrisă şi regizată tot de părintele lui.

Actorul Robert Downey Jr. s-a născut la 4 aprilie 1965, în Manhattan, New York. Este fiul scriitorului şi regizorului Robert Downey Sr. şi al actriţei Elsie Downey.

A studiat la Stagedoor Manor Performing Arts Training Center din New York. După divorţul părinţilor în 1978 s-a mutat cu tatăl său în California. În 1982, a renunţat la Liceul Santa Monica pentru a se îndrepta spre o carieră de actor.

În 1987 a obţinut rolul principal în pelicula „The Pick Up Artist”, în acelaşi an interpretând rolul unui narcoman, în pelicula „Less Than Zero”.

Cinci ani mai târziu a jucat celebrul personaj, Charlie Chaplin, în filmul „Chaplin”.

Anul 2000, i-a adus un rol important şi, anume, pe cel al procurorului Larry Paul, din celebrul serial TV „Ally McBeal”.

Premiile

Considerat de critici drept unul dintre cei mai talentaţi actori din generaţia sa, Robert Downey Jr. s-a bucurat o lungă perioadă de o carieră strălucită, însă, pe cât era de promiţător pe ecran, în viaţa particulară a eşuat, fiind dependent de droguri.

În iunie 1996, actorul a fost arestat pentru prima dată pentru consum de droguri şi în august 1999, problemele sale aveau să se încheie cu trei ani de închisoare, potrivit www.cinemagia.ro.

A revenit cu roluri extrem de cunoscute în „Tropic Thunder” (2008) şi seriile „Iron Man” (2008, 2010, 2013).

A fost nominalizat de două ori la Premiile Oscar: în 1993, pentru cel mai bun actor în rol principal în filmul „Chaplin” şi, în 2009, pentru cel mai bun actor în rol secundar în „Tropic Thunder”. A câştigat în 1993 premiul BAFTA pentru rolul din „Chaplin”.

Deţine două Globuri de Aur pe care le-a obţinut, în 1994, pentru pelicula „Short Cuts” (1993) şi, în 2010, pentru cel mai bun rol în „Sherlock Holmes” (2009).

Registration

Aici iti poti reseta parola