Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Procuratura investighează moartea Căpcăunului, criminalul în serie obsedat de virginitate
Articole online

Procuratura investighează moartea Căpcăunului, criminalul în serie obsedat de virginitate

Fourniret, condamnat la închisoare pe viaţă, era internat la spitalul La Pitie-Salpetriere din Paris şi intrase în comă, situaţia lui fiind „ireversibilă”.

Procuratura a precizat că va deschide o anchetă pentru a afla cauzele decesului, transmite Agerpres.

În total, Fourniret a fost condamnat pentru opt asasinate, deşi justiţia a investigat şi alte două decese, în condiţiile în care criminalul se lăuda că a comis 11 crime.

Michel Fourniret a fost arestat în 2003 în Belgia când încerca să răpească o fată, iar autorităţile au început să-l considere ca posibil responsabil al dispariţiilor unor fete din Ardennes, o regiunea împădurită situată între sudul Belgiei şi nord-estul Franţei.

Cea de-a treia lui soţie, Monique Olivier, a fost considerată complice pentru că l-a ajutat să-şi atragă victimele şi a fost condamnată la 28 de ani de închisoare.

Fiu al unei familii dezorganizate (tată alcoolic şi o mamă care îl agresa), Fourniret a început să aibă probleme cu justiţia pentru abuzuri sexuale asupra unei fetiţe încă din 1967, când avea 25 de ani şi era tată de familie.

Descris de anchetatori ca foarte inteligent, pervers şi obsedat de virginitate, între 1984 şi 1987 el a ispăşit o primă condamnare pentru agresiuni sexuale şi violuri asupra unor minore.

După ce a cunoscut-o pe Monique Olivier când se afla la închisoare, cei doi au format un cuplu şi s-au mutat într-o zonă rurală din Belgia.

Acolo a început în decembrie 1987, periplul său criminal la zona de frontieră care s-a încheiat cu arestarea sa în 2003, deşi unele dintre crime au avut loc la Nantes.

Registration

Aici iti poti reseta parola