Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Previziunile terifiante ale lui Nostradamus despre 2021. Sfârșitul lumii se apropie
Articole online

Previziunile terifiante ale lui Nostradamus despre 2021. Sfârșitul lumii se apropie

Profeții împlinite

Expulzat pentru utilizarea remediilor pe bază de plante, Nostradamus a fost cunoscut pentru tratarea ciumei, care includea diferite amestecuri de plante, igienă și îndepărtarea cadavrelor din orașe pentru a încetini răspândirea bolii.

În cele din urmă s-a concentrat pe scrierea almanahurilor, devenind ulterior astrolog. Opera sa a fost atât de populară, încât personaje puternice ale vremii l-au angajat să citească în stele pentru ei. Un exemplu ar fi Caterina de Medici, care dorea să afle horoscopul pentru copiii ei.

Din cauza faptului că toate profețiile lui Nostradamus sunt scrise sub formă de poezie, ele pot deveni foarte vagi. Cu toate acestea, au existat cazuri în care predicțiile sale au fost foarte specifice.

„Tânărul leu îl va învinge pe cel mai în vârstă / Pe câmpul de luptă într-o singură luptă / Își va străpunge ochii printr-o cușcă de aur / Două răni făcute una, apoi va suferi o moarte crudă” a fost interpretată ca o predicție a morții regelui Henric al II-lea al Franței, care a murit într-un turneu când un adversar mai tânăr l-a lovit și i-a provocat o rană foarte mare. Regele a murit după 11 zile de chinuri.

O altă faimoasă profeție care părea să se împlinească s-a referit la devastatorul incendiu londonez din 1666: „Sângele celor drepți va fi cerut de la Londra / Ars de foc în anul ’66 / Vechea Doamnă va cădea din înălțimea ei / Și mulți din aceeași sectă vor fi uciși „. Cu toate acestea, poezia pare să indice că focul a fost cauzat de fulgere, când de fapt a început în interiorul unei brutării.

Când va fi sfârșitul lumii ?

Însă, Nostradamus a avut o mulțime de lucruri teribile de spus despre 2021, precizând asteroizi și o ciumă.  „După mari necazuri pentru omenire, se pregătește unul mai mare, / Marele Mișcător reînnoiește veacurile: / Ploaia, sângele, laptele, foametea, oțelul și ciuma, / Se vede focul cerului.”

Experții consideră că Nostradamus s-a referit la pandemia COVID-19, care a început încă din 2020. În ceea ce privește „focul cerului”, s-a dovedit că Asteroidul KT1 a trecut pe deasupra Pământului la începutul lunii iunie.

În ciuda previziunilor sumbre pentru 2021, profețiile lui Nostradamus continuă până în anul 3797. Pentru această perioadă, Nostradamus a prezis războaie, venirea a trei Antihriști și multe epidemii. La un moment dat, acesta a prezis că al treilea antihrist va „înălța peste toți regii din est” și va declanșa al treilea Război Mondial. Cu toate acestea, Nostradamus consideră că nu va fi sfârșitul.

Adevăratul final este ceea ce Nostradamus a numit „conflagrația finală”, o serie de evenimente care ar putea includea o erupție solară. Deși nu a oferit o dată pentru sfârșitul lumii, faptul că predicțiile lui se termină într-un anumit moment, anul 3797, ar putea fi un semn că acesta a considerat că atunci va fi sfârșitul.

Registration

Aici iti poti reseta parola