Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Prestigiosul cotidian Der Spiegel a provocat un adevărat scandal în Germania. Ministrul Economiei, comparat cu Ceaușescu
Articole online

Prestigiosul cotidian Der Spiegel a provocat un adevărat scandal în Germania. Ministrul Economiei, comparat cu Ceaușescu

Prestigiosul cotidian Der Spiegel a provocat un adevărat scandal în Germania. Ministrul Economiei, comparat cu Ceaușescu

Consecințele negative generate de criza energetică au dus la un adevărat scandal în Germania, după ce măsurile propuse de ministrul Economiei, Robert Habeck, au fost criticate în mod vehement. Reprezentantul Partidului Verzilor a fost comparat cu Ceaușescu: 

„Dictatorul României și-a făcut odată să tremure poporul la temperatura camerei de 12 grade”, se arată într-un articol intitulat „Poliția temperaturii va patrula în curând Germania?”, citat de Berliner Zeitung.

Ceea ce a provocat indignare a fost o propunere ca populația să fie obligată legat să folosească doar o anumită cantitate limitată de gaz pentru încălzirea în iarna care va veni peste câteva luni.

Într-o declarație de zilele trecute, Habeck a spus că „dacă volumele de stocare (n.r. – de gaz metan) nu cresc, atunci va trebui să luăm măsuri suplimentare pentru a economisi. Dacă este necesar și legal”.

În articolul din Der Spiegel despre Habeck și criza gazelor, autorul se întreabă: „Vor fi deconectate temporar gospodăriile de la alimentare în mijlocul iernii? Habeck, din biroul său din Scharnhorststraße din Berlin, emite măsuri coercitive pentru cetățeni, de tipul celor cu care dictatorul român Nicolae Ceaușescu și-a hărțuit propriul popor?”.

Cotidianul german a fost aspru criticat

La prezentarea oficială pe Twitter a textului a fost folosit următorul mesaj: „Dictatorul României și-a făcut odată să tremure poporul la temperatura camerei de 12 grade. Ministrul Economiei Habeck a indicat că sistemele private de încălzire vor fi restricționate. Ar fi fezabil din punct de vedere tehnic?”.

La scurt timp după apariția articolului, Ulrike Franke, un cunoscut politolog german, a scris pe Twitter: „Se pare că temperaturile ridicate i-au afectat la cap pe autorii Spiegel. Comparația cu dictatorul este nepotrivită”.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola