Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Președintele Franklin D. Roosevelt își apără cățelul atacat de republicani. Cine a fost Fala – Informatorul
Articole online

Președintele Franklin D. Roosevelt își apără cățelul atacat de republicani. Cine a fost Fala – Informatorul

Atacul republicanilor l-a determinat pe Roosevelt să apere onoarea cățelului și propria reputație.

După ce a abordat problemele relevante ale Americii în cel de-Al Doilea Război Mondial, Roosevelt a explicat că republicanii au inventat povestea că l-a uitat Fala în timp ce vizitau Insulele Aleutine la începutul acelui an.

Au continuat să-l acuze pe președintele că a trimis un distrugător al marinei, cu o cheltuială a contribuabililor de până la 20 de milioane de dolari, pentru a-i recupera cățelul.

Roosevelt a spus că, deși el și familia sa au „suferit atacuri răutăcioase” în trecut fără să riposteze, de data aceea își revendica dreptul de a „obiecta la declarații calomnioase despre câinele meu”.

Roosevelt a continuat spunând că opoziția republicană știa că nu poate câștiga viitoarele alegeri prezidențiale și l-a folosit pe Fala pentru a-l ataca pe președinte.

El a declarat, pe jumătate în glumă, că adversarii săi au distrus reputația unui câine lipsit de apărare doar pentru a distrage atenția americanilor de la probleme mai presante cu care se confrunta țara.

Roosevelt era într-adevăr atașat de câinele său.

Fala, un mic terrier negru, scoțian, l-a însoțit pe Roosevelt aproape peste tot: în biroul oval, în vizitele oficiale de stat și în călătorii lungi, de peste mări, inclusiv una în Newfoundland în 1941, în care Fala l-a întâlnit pe premierul britanic Winston Churchill.

Biografia lui Fala

Fala s-a născut pe 07 aprilie 1940, fiind un cadou pentru FDR de la doamna Augustus G. Kellog din Westport, Connecticut.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola