Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Poza cu Putin și Macron a înnebunit internetul. „Nici Hitler nu a folosit asemenea jocuri ale minții”
Articole online

Poza cu Putin și Macron a înnebunit internetul. „Nici Hitler nu a folosit asemenea jocuri ale minții”

Cum era de așteptat, întâlnirea de la Moscova dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron nu a dus la cine șție ce progrese în ceea ce privește rezolvarea pe cale diplomaticvă a crizei ucrainene.

Potrivit preșerdintelui francez,”Următoarele zile vor fi decisive și vor necesita discuții intense pe care le vom purta împreună”, a La rândul său, Putin a sugerat că unele dintre ideile lui Macron ar putea ajuta la dezamorsarea crizei.
„O serie de idei, propuneri ale sale, despre care probabil că este încă prea devreme pentru a vorbi, cred că ar putea să constituie, foarte posibil baza pașilor noștri comuni în continuare”.

Fotografia care a înnebunit internetul

Dacă declarațiile diplomatice erau previzibiul, internauții din toată lumea au rămas mască atunci când au văzut fotografia făcută în timpul întâlnirii care a durat ore în șir.


Poza îi arată pe cei doi lideri la capetele opuse ale unei mese extrem de lungi.
Unii au sugerat că, vorbind peste o astfel de masă, celor doi probabil că le-a fost greu să se audă, darămite să mai ajungă și la o înțelegere.

Laburistul britanic Andrew Adonis a scris o lefendă sugestivă sub fotografie: „Cel mai recent joc mental al lui Putin, „negociind” cu Macron! Nici măcar Hitler nu avea o masă ca aceasta!”.
Un alt utilizator de Twitter a comentat: „Distanțarea socială la extrem!”
Alții și-au imaginat cum au decurs discuțiile: „Scuze? Ce? „Îmi pare rău, n-am auzit?..
Alții au spus că totul a fost o lecție: „Cum să eșuezi la negociere într-o singură lecție ușoară… Dacă Putin nu a vrut să-l umilească, asta este”, scrie Daily Express.

 

Protocolul rus are o plăcere diabolică de a-i umili pe oaspeții lui Putin

Responsabilii cu protocolul de la Moscova sunt cunoscuți prin modul diabolic în care organizează întâlnirile lui Putin cu șefii altor state. Nu de puține ori, partenerii de discuție ai liderului de la Kremlin sunt umiliți groaznic. Abonat la astfel de tratamente a fost președintele turc Erdogan. Acesta nu numai că a fost lăsat să-l aștepte pe Putin zeci de minute, dar a fost silit să facă poze la picioarele unei statui monumentale a Ecaterinei cea Mare țarinaă care a smuls Crimeea Imperiului Otoman și a anexat-o Rusiei. Ecaterina a rămas în istorie prin numeroasele victorii obținute în timpul războaielor ruso-turce din 1768-1774 și 1787-1792.

Registration

Aici iti poti reseta parola