Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Povestea neobișnuită a americanului care a devenit șeful mafiei chineze
Articole online

Povestea neobișnuită a americanului care a devenit șeful mafiei chineze

De la sărac la milionar

Willis și-a petrecut primii ani din viață încercând să își găsească o direcție în viață. Născut și crescut în Dorchester, Boston, a fost abandonat de tatăl său când era mic, iar mama sa a murit atunci când el avea vârsta de 15 ani. Rămânând singur, a mințit în legătură cu vârsta lui pentru a putea să-și câștige existența.

Într-o zi l-a ajutat pe Woping Joe în timpul unei bătăi dintr-un club. Ca răspuns, bărbatul i-a dat numărul său de telefon, spunându-i că îl poate ajuta, lucru care i-a schimbat viața pentru totdeauna. Willis a devenit membru al Ping On, o bandă chineză care ținea străinii deoparte. În cazul său, au înțeles că băiatul de 16 ani le poate fi un real ajutor.

Inițial, Willis a fost responsabil pentru colectarea de împrumuturi, devenind în scurt timp șeful acestora. Acesta a început să lucreze cu Bai Ming, cel mai important nume al bandei Ping On. În cele din urmă, Willis a intrat în închisoare, unde a aflat mai multe detalii despre traficul de droguri și a sesizat că poate fi o afacere profitabilă.

După ce a fost eliberat din închisoare, majoritatea veniturilor sale au provenit din vânzarea de oxicodonă, analgezic folosit pentru tratamentul durerilor foarte puternice. Autoritățile au considerat că acesta a ajuns la câștigul unei sume de 4 milioane de dolari, însă acesta susține că ar fi câștigat de zece ori mai mult.

Inspirația unei cărți

Willis nu s-a ferit niciodată să spună câți bani a reușit să câștige. Din veniturile sale și-a cumpărat mașini de lux și a cheltuit mulți bani pe la diferite petreceri, fiind în cele din urmă arestat în 2011, de ziua de naștere a fiicei iubitei sale.

În august 2013, Willis a fost condamnat pentru trafic de droguri și spălare de bani, primind o pedeapsă de 20 de ani de închisoare. În prezent, Willis își ispășește pedeapsa la Canaan USP. Povestea vieții sale a inspirat cartea „White Devil: The True Story of the First White Asian Crime Boss”, care a fost publicată în 2016.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola