Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Povestea lui Sarah Churchill, prietena – iubită a primei Regine a Marii Britanii, înaintașă a lui Sir Winston
Articole online

Povestea lui Sarah Churchill, prietena – iubită a primei Regine a Marii Britanii, înaintașă a lui Sir Winston

Marea Britanie se salva, sute de ani mai târziu de invazia hitleristă, prin numirea lui Sir Winston Churchill prim-ministru, urmașul Annei.

Sarah Churchill, ducesa de Marlborough, prințesa de Mindelheim, contesa de Nellenburg, născută Jenyns, s-a născut pe 5 iunie 1660 (stil vechi).

Sarah a fost o curtezană care a devenit una dintre cele mai influente femei din vremea ei prin relația ei strânsă cu Anne, Regina Marii Britanii.

Relația și influența lui Sarah asupra prințesaeiAnne erau cunoscute, iar personalități publice de vârf își îndreptau adesea atenția spre ea, sperând să primească favoarea Annei.

Când Anne a devenit regină, cunoștințele lui Sarah despre guvernare și intimitate cu regina o făcuseră o prietenă puternică și un inamic periculos.

Bunul general John Churchill

Sarah s-a bucurat de o relație lungă și devotată cu soțul ei de peste 40 de ani, marele general John Churchill, primul duce de Marlborough.

După ce tatăl Annei, regele James II, a fost destituit în timpul Revoluției Glorioase, Sarah a acționat ca agentul ei, promovându-și interesele în timpul domniei lui William III și Maria II.

Când Anne a ajuns la tron ​​după moartea lui William în 1702, ducele de Marlborough, împreună cu Sidney Godolphin, primul conte de Godolphin, s-au ridicat la conducerea guvernului parțial datorită soției sale.

În timp ce ducele lupta în războiul de succesiune spaniolă, Sarah l-a ținut la curent cu intrigile curții și i-a transmis reginei cererile și sfaturile sale politice.

Lesbi?

Sarah și soțul ei au fost îndepăratați de la Curtea Regală, așa că Sarah s-a răzbunat după moartea Annei, publicând o autobiogarfie în care se pare că sugerează că a avut relații homosexuale cu Anne.

După,  s-a certat cu  mulți oameni importanți, inclusiv cu fiica ei Henrietta Godolphin, a doua ducesă de Marlborough, cu  arhitectul Palatului Blenheim, John Vanbrugh, cu  premierul Robert Walpole.

Mai mult, a intrat în dizgrația Regelui George al II-lea și soției lui, Caroline.

A murit, totuși, ca una dintre cele mai bogate femei din Europa.

Avea 84 de ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola