Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Plesnită peste bot, Europeneza Comisiei UE fuge scheunând! Deocamdată
Articole online

Plesnită peste bot, Europeneza Comisiei UE fuge scheunând! Deocamdată

Ghidul de europeneză a fost retras

Ieri, comisia s-a văzut nevoită să dea înapoi în urma presiunilor media și politice și a indignării multor cetățeni. Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, a explicat: „Inițiativa mea de a dezvolta orientări ca document intern pentru comunicarea de către personalul Comisiei în funcțiile lor a urmărit atingerea unui obiectiv important: să ilustreze diversitatea culturii europene și să arate natura incluzivă a Comisiei Europene.față de toate categoriile sociale și convingerile cetățenilor europeni. (…) Cu toate acestea, versiunea publicată a ghidurilor nu servește în mod adecvat acestui scop. Nu este un document matur și nu îndeplinește toate standardele de calitate ale Comisiei. Orientările necesită în mod clar mai multă muncă”. Cu alte cuvinte, ghidul a ajuns la gunoi.

Dreapta italiană sărbătorește

Partidele de centru-dreapta din Italia și-au exprimă satisfacția față de decizia de pe urmă a comisarului Helena Dalli. „Mulțumită și acțiunii Forza Italia, Comisia Europeană retrage liniile directoare privind limbajul incluziv care solicitau eliminarea referințelor la sărbători și la nume de creștin. Trăiască Crăciunul. Trăiască Europa bunului simț”, a declarat Antonio Tajani.
Liderul Ligii Matteo Salvini s-a refereit, însă, la presiunea exercitată de cetățenii europeni asupra Comisiei. „Mulțumesc miilor de oameni care au reacționat și au dus la retragerea acestei mizerii. Vom continua să monitorizăm, mulțumim! Trăiască Crăciunul”.
Europarlamentarii Zanni și Camponesi (președintele grupului Identitate și Democrație și șeful delegației Liga) își exprimă satisfacția anunțând nevoia de a păstra” atenția concentrată asupra oricărei încercări de a elimina și înlocui simbolurile noastre, cultura, valorile noastre,

Cuvinte de satisfacție vin și din partea Giorgiei Meloni: „Comisia Europeană se retrage și înlătură documentul intern care prevedea eliminarea cuvântului „Crăciun pentru că era considerat nu foarte cuprinzător. Am oprit vulgata corectitudinii politice. Trebuie să luptăm în continuare pentru o Europă care este mândră de rădăcinile și identitatea ei și care nu numai că evită ștergerea lor, dar este capabilă să le sărbătorească și să le amintească”.
Chiar și europarlamentarul Patrizia Toia din gruparea Socialiștilor și Democraților întreabă: „Comisia consideră că există respect pentru pluralism și neagă cuvintele care amintesc de identitatea și istoria uneia dintre moștenirile religioase pe care ea le-a întemeiat, împreună cu altele, cultural și ideal. bagajul Europei?”. În concluzie: „Textul ăsta desparte, nu include”. scrie Il Giornale.

Registration

Aici iti poti reseta parola