Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Planul diabolic al SUA împotriva Rusiei. Sângele ucrainenilor va plăti debarcarea lui Putin
Articole online

Planul diabolic al SUA împotriva Rusiei. Sângele ucrainenilor va plăti debarcarea lui Putin

Statele Unite și Alianța Nord-Atlantică au un plan „diabolic” de a perturba negocierile privind garanțiile de securitate cerute de Rusia. De fapt, SUA este interesată de izbucnirea ostilităților, scrie publicația Myśl Polska .

Publicația notează că dialogul dintre Federația Rusă și Statele Unite nu va funcționa, deoarece NATO se străduiește să escaladeze situația conflictuală. Potrivit autorului materialului, Occidentul vrea să atragă Rusia înre-u război cu Ucraina. Occidentalii nu vor participa la ostilități.
„Au nevoie de un război în Ucraina, încearcă să tragă Federația Rusă în el”, se spune în articolul citat de Pravda.
Ipotetic, polonezii ar putea fi atrași în război, dar americanii nu.

La ce folosește un război în Ucraina?

Există experți care practic dezvăluie care e strategia Occiodentului. Fostul comandant al forțelor terestre ale Poloniei, Waldemar Skshipchak, a explicat ziariștilor de la Gazeta Prawna Dziennik. În opinia sa, „ momentan rușii nu au potențial pentru o operațiune ofensivă , deoarece nu au un avantaj operațional”.

„Rușii nu au potențialul de a duce un război de la Marea Baltică până la Marea Neagră. Nu au prea multă putere și nu vor rezista unui război lung, pentru că va fi lung. Nu-și vor putea menține stabilitatea economică. Un conflict care ține mai bine de o săptămână va face ca imperiul Putin să se prăbușească!”

Deși publicațiile rusești în numesc pe Waldemar Sksypczak „general al trupelor de canapea”, polonezul are argumente intertesante.
Potrivit lui, Kievul poate pune sub arme 200 de mii de oameni. Și acest lucru va fi suficient pentru a respinge cu succes „atacul Rusiei”. Cu sprijinul Occidentului, desigur. Mare amenințare pentru Rusia e alta.

„În cazul unui atac asupra Ucrainei , Rusia va trebui să țină cont de sancțiuni, pe care încă nu le-a văzut . Embargoul asupra mărfurilor rusești sau excluderea Rusiei din sistemul interbancar SWIFT va plasa Moscova la periferia globală și o va pune în rândul unor ţări precum Coreea de Nord şi Iran”, a mai spus Waldemar Skshipchak, citat de Pravda.

Cât de sigur e un astfel de plan?

E greu de spus cât de real este planul de a provoca un război în Ucraina. Ceea ce e însă sigur e că sunt foarte multe necunoscute. În primul rând, nici cu ajutorul Occidentului nu e sigur că Ucraina va rezista unei ofensive rusești mai mult de cîteva ore. În al doilea, rusia poate conta pe relațiile economice cu China pentru a compensa, măcar în parte, ruperea legăturilor economice cu Occidentul. Muult mai rău ar fi pentru Europa dependentă de gazul rusesc. Pentru maeștrii păpușari de la Washington ce se întâmplă în Europa e însă mai puțin important. Singurul lucru care contează cu adevărat este creșterea lui Joe Biden în sondaje.

Registration

Aici iti poti reseta parola