Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Planta medicinală devenită simbol al mișcării hippie
Articole online

Planta medicinală devenită simbol al mișcării hippie

hippie

Planta medicinală devenită simbol al mișcării hippie

Istoria hașișului poate fi urmărită până la civilizațiile antice din Asia Centrală și Orientul Mijlociu, unde a fost folosit ca medicament pentru a trata o varietate de afecțiuni, cum ar fi inflamația și insomnia. Una dintre cele mai vechi utilizări înregistrate ale hașișului a fost în Persia, unde a fost folosit ca plantă medicinală pentru a trata afecțiuni precum durerile de cap, anxietatea și depresia.

Medicul persan Avicenna, care a trăit în secolele al X-lea și al XI-lea, a scris pe larg despre proprietățile medicinale ale hașișului în cartea sa „Canonul medicinei”.

Hașișul și-a făcut drum și în Orientul Mijlociu, unde a devenit un drog recreațional popular printre cei bogați și elite

Poetul și filozoful arab Rumi, care a trăit în secolul al XIII-lea, a scris despre efectele benefice ale hașișului în poeziile sale. În plus, medicul și filozoful arabo-spaniol Ibn Rushd, cunoscut și sub numele de Averroes, a scris și el despre proprietățile medicinale ale hașișului.

Abia în secolul al XIX-lea hașișul a devenit cunoscut în Europa. Medicii și oamenii de știință francezi au devenit interesați de medicament și au efectuat numeroase studii asupra efectelor acestuia. Psihiatrul francez Jacques-Joseph Moreau a fost unul dintre primii care au studiat efectele hașișului asupra minții și corpului.

Cercetările sale au ajutat la înlăturarea unora dintre miturile și concepțiile greșite despre medicament și a concluzionat că acesta are beneficii terapeutice pentru anumite afecțiuni medicale.

La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, hașișul a fost introdus în lumea occidentală, unde a devenit popular printre artiști, intelectuali. În Statele Unite, drogul a devenit asociat cu mișcarea hippie din anii 1960, unde a fost folosit ca simbol al rebeliunii și al nonconformismului.

Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a hașișului a condus și la îngrijorări cu privire la potențialul său de abuz și dependență. Ca răspuns, multe țări din întreaga lume, inclusiv Statele Unite, au adoptat legi pentru a reglementa și a restricționa utilizarea hașișului.

Hașișul a rămas un drog popular în multe părți ale lumii, în special în țările în care canabisul este dezincriminat sau legalizat. În ultimii ani, legalizarea crescândă a canabisului în scopuri medicinale și recreative a condus la un interes reînnoit pentru hașiș, iar mulți oameni explorează potențialul acestuia pentru tratarea unei varietăți de afecțiuni, inclusiv durerea cronică, anxietatea și depresia.

Registration

Aici iti poti reseta parola