Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Plăcerea, procreația și căsătoria în lumea antică. Licitația de mirese
Articole online

Plăcerea, procreația și căsătoria în lumea antică. Licitația de mirese

Dacă acuzațiile se dovedeau false, bărbatul era biciuit sau obligat să plătească o taxă pentru acuzația sa nefondată.

Practici de prostituție pentru a potoli zeii

Prostituția masculină a fost larg acceptată în societățile grecești și romane. În Atena, venitul prostituatelor de sex masculin și feminin era supus impozitării.

Prin urmare, activitatea a fost de fapt reglementată de stat.

Când vine vorba de prostituate de sex masculin, majoritatea clienților erau de asemenea bărbați. Cu toate acestea, chiar dacă prostituția masculină era legală, unui bărbat care presta servicii contra cost i se suspendau drepturile civile. I se interziceau multe aspecte ale vieții publice și nu putea sluji ca magistrat și nici nu îi era permis să vorbească în public.

Drept urmare, majoritatea prostituatelor de sex masculin erau sclavi sau rezidenți străini.

În Babilonul antic, exista obiceiul că toate femeile trebuiau să îndeplinească o datorie sacră față de zeița Mylitta.

Aceasta era o formă de prostituție sacră care implica femeia să meargă la templul zeiței și să aibă relații sexuale cu un străin în schimbul unei taxe.

În „Istoriile” sale, Herodot descrie modul în care femeile „intră și părăsesc continuu acest loc. Ori de câte ori o femeie vine aici și se așează, este posibil să nu se întoarcă acasă până când unul dintre străini nu i-a aruncat argintul în poală și a avut relații sexuale cu ea în afara sanctuarului”.

Câștigurile erau dedicate zeiței și, în timp ce femeile frumoase își îndeplineau obligația destul de repede, cele mai puțin atractive așteptau uneori cu anii.

 

Sursa AICI

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola