În acest mare port al coloniei engleze Massachussets, colonelul Samuel Adams și câțiva prieteni deghizați în indieni urcă la bordul unei corăbii ancorate la chei și aruncă întreaga încărcătură de ceai în apă.
Acest gest este rezultatul unei serii de fricțiuni între cele 13 colonii engleze din America și guvernul de la Londra. El va duce la declanșarea războiului de independență și nașterea Statelor Unite.
Mulți coloniști se plângeau că au fost obligați să plătească taxă suplimentare, impuse de Parlamentul din Westminster, fără ca ei să fi fost consultați.
Încă din 1764, o lege a zahărului le stârnise mânia. Londra a recidivat în anul următor cu o lege care impunea un timbru fiscal pentru o multitudine de documente, așa-numita „Stamp Act”.
Reacția a fost promptă. În Virginia, un deputat pe nume Patrick Henry, a făcut apel la nesupunere civică. Coloniștii i-au atacat pe perceptori, atârnându-i de catarge, sau vârându-i în butoaie cu smoală și apoi tăvălindu-i în pene.
Soldații englezi au reacționat brutal, împrăștiindu-i pe protestatari cu baionetele.
După câteva luni, Londra se decide să anuleze Stamp Act, însă scoate o nouă lege, în 1768, o taxă de import pe diferite produse utile coloniștilor. În replică, aceștia declanșează o puternică mișcare de boicot al mărfurilor engleze.
Parlamentul de la Westminster decide să elimine toate taxele de import incriminate. Cu excepția uneia modeste… pe ceai. Acest pas înapoi, inutil din punct de vedere economic și stupid din punct de vedere politic, agită spiritele și mai mult, în loc să le calmeze.
Sosirea a trei corăbii ale Companiei Indiilor, încărcate cu ceai, îi incită pe coloniști să treacă la acțiune. Petrecerea a început. Tea Party.