Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Pentagonul, decizie senzațională cu privire la OZN-uri
Articole online

Pentagonul, decizie senzațională cu privire la OZN-uri

Acest „grup de sincronizare privind identificarea și managementul obiectelor aeriene” sau AOIMSG după acronimul său în limba engleză, înlocuiește „celula de lucru pe fenomene aeriene neidentificate” creată în august 2020 și transferată apoi Marinei SUA, a anunțat Departamentul Apărării SUA într-o declarație.

E vorba de spionaj?

Biroul este plasat sub responsabilitatea subsecretarului la Apărare responsabil cu Informații și Securitate, semn că pentru armata americană, „fenomenele aeriene neidentificate” nu sunt legate de extratereștrii, ci mai degrabă de adversari cât se poate de reali ai Statelor Unite ale Americii.
Washingtonul este îngrijorat în special de capacitățile de spionaj ale Chinei care ar putea folosi drone sau alte mijloace aeriene. Viitorul director al AOIMSG, nenumit încă, va sincroniza activitățile în acest domeniu ale diferitelor ramuri ale armatei și ale serviciilor de informații americane.

Ce știe Pentagonul?

Pentagonul a lansat anul trecut trei videoclipuri realizate de piloții marinei americane – unul în noiembrie 2004 și celelalte două în ianuarie 2015 – care arată întâlniri în zbor cu „fenomene aeriene neidentificate”. Pe unul, putem vedea un obiect alungit mișcându-se rapid și care, la câteva secunde după ce a fost reperat de unul dintre senzorii de la bordul aeronavei US Navy, dispare în urma unei accelerații bruște. Într-un alt videoclip, putem vedea un obiect deasupra norilor, pilotul întrebându-se dacă este o dronă, scrie Le Figaro.

Registration

Aici iti poti reseta parola