Evenimentul Istoric > Articole online > Patru morți, dintre care o femeie împușcată de Poliție, după asaltul suporterilor lui Trump asupra Capitoliului
Articole online

Patru morți, dintre care o femeie împușcată de Poliție, după asaltul suporterilor lui Trump asupra Capitoliului

Măsura a fost respinsă cu 92 de voturi pentru şi 7 voturi împotrivă.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee.

Femeia care a murit miercuri în timpul incidentelor din sediul Congresului SUA a fost împuşcată de poliţia Capitoliului, a spus şeful poliţiei din Washington.

„Agenţi în uniformă ai poliţiei Capitoliului i-au înfruntat (pe manifestanţii care au pătruns în clădire) şi la un moment dat unul dintre ei a făcut uz de arma de serviciu” şi a rănit-o pe femeie, a declarat într-o conferinţă de presă Robert Contee. Femeia a fost declarată moartă după ce a fost transportată la spital.

Contee a adăugat că a fost deschisă o anchetă internă asupra acestui „eveniment tragic”.

El a menţionat că celelalte trei persoane decedate în incidentele de la Capitoliu, o femeie şi doi bărbaţi, au murit în urma unei „urgenţe medicale distincte”, fără a da alte detalii şi fără a preciza dacă era vorba de participanţi la manifestaţii.

Cauzele acestor decese nu vor putea fi stabilite înainte de examinarea lor de către un medic legist, a mai spus şeful poliţiei.

Media americane au relatat, citând familia, că femeia decedată miercuri după ce a fost rănită de glonţ în sediul Congresului SUA se numea Ashli Babbitt şi era o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump care trăia în sudul Californiei.

Congresul SUA s-a întrunit miercuri pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat  în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Registration

Aici iti poti reseta parola