Evenimentul Istoric > Articole online > Patru morți, dintre care o femeie împușcată de Poliție, după asaltul suporterilor lui Trump asupra Capitoliului
Articole online

Patru morți, dintre care o femeie împușcată de Poliție, după asaltul suporterilor lui Trump asupra Capitoliului

Senatul SUA a respins joi dimineaţă, la câteva ore după pătrunderea susţinătorilor lui Donald Trump în Capitoliu, obiecţia formulată de aliaţii preşedintelui în exerciţiu faţă de certificarea rezultatelor din statul Pennsylvania ale alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Măsura a fost respinsă cu 92 de voturi pentru şi 7 voturi împotrivă.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee.

Femeia care a murit miercuri în timpul incidentelor din sediul Congresului SUA a fost împuşcată de poliţia Capitoliului, a spus şeful poliţiei din Washington.

„Agenţi în uniformă ai poliţiei Capitoliului i-au înfruntat (pe manifestanţii care au pătruns în clădire) şi la un moment dat unul dintre ei a făcut uz de arma de serviciu” şi a rănit-o pe femeie, a declarat într-o conferinţă de presă Robert Contee. Femeia a fost declarată moartă după ce a fost transportată la spital.

Contee a adăugat că a fost deschisă o anchetă internă asupra acestui „eveniment tragic”.

El a menţionat că celelalte trei persoane decedate în incidentele de la Capitoliu, o femeie şi doi bărbaţi, au murit în urma unei „urgenţe medicale distincte”, fără a da alte detalii şi fără a preciza dacă era vorba de participanţi la manifestaţii.

Cauzele acestor decese nu vor putea fi stabilite înainte de examinarea lor de către un medic legist, a mai spus şeful poliţiei.

Media americane au relatat, citând familia, că femeia decedată miercuri după ce a fost rănită de glonţ în sediul Congresului SUA se numea Ashli Babbitt şi era o susţinătoare înfocată a preşedintelui Donald Trump care trăia în sudul Californiei.

Congresul SUA s-a întrunit miercuri pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat  în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Registration

Aici iti poti reseta parola