Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Părintele Păpuşilor Muppet a avut la moarte slujbe de ambele părți ale Atlanticului
Articole online

Părintele Păpuşilor Muppet a avut la moarte slujbe de ambele părți ale Atlanticului

Deşi spectacolul a durat doar trei săptămâni înainte de a fi anulat, a obţinut o slujbă de păpuşar la filiala NBC WRC-TV.

În timp ce era student la Universitatea din Maryland, în 1955, WRC-TV i-a oferit propriul show, „Sam and Friends”. Spectacolele de cinci minute au fost difuzate în direct de două ori pe zi după ştiri.

Din distribuţia de personaje create pentru această serie, doar Kermit a rămas ca o figură majoră pentru producţiile ulterioare.

Născut pe 24 septembrie

James Maury Henson, creatorul Păpuşilor Muppet, s-a născut la Greenville, Mississippi, la 24 septembrie 1936.

Zece ani mai târziu, în 1946, Henson s-a mutat împreună cu familia la Hyattsville, Maryland, o suburbie din apropiere de Washington, DC.

De la sfârşitul anilor ’50, Henson, pentru a-şi păstra pe linia de plutire compania, a început să folosească marionetele sale în reclame TV.

Până în 1960, înfloritorul Muppets Inc. se extinsese la campanii naţionale şi unul dintre personajele create pentru aceste reclame a fost câinele Rowlf.

Pentru a face faţă solicitărilor, Henson a mai angajat doi păpuşari, Don Sahlin şi Frank Oz.

În această perioadă, Henson s-a afirmat în domeniul filmelor de scurtmetraj, dintre care Time Piece’ a fost nominalizat la Oscar.

În 1968, a fost televizată prima emisiune Muppets on Puppets.

Odată cu premiera din 1969 a lui Sesame Street, păpuşile Muppets au cunoscut culmea succesului.

Henson a creat personaje noi, cu personajedistincte: Oscar the Grouch, Bert şi Ernie, Grover, Cookie Monster şi Big Bird.

Compania s-a extins, incluzând programe pentru copii, materiale educaţionale, cărţi, muzică, spectacole de televiziune, cum ar fi Fraggle Rock la HBO şi Muppet Babies la CBS-TV.

În 1979, a bătut toate recordurile de audienţă cu comedia muzicală ‘The Muppet Movie, urmată de The Great Muppet Caper (1981), The Muppets Take Manhattan (1984), The Dark Crystal (1982) şi Labyrinth (1986). Jim Henson a continuat să realizeze programe de televiziune: Jim Henson’s The Storyteller şi Jim Henson’s Greek Myths.

The Muppet Show, una dintre cele mai de succes emisiuni TV din toate timpurile, a rezultat în urma unei invitaţii de a produce un spectacol de jumătate de oră în Anglia.

Interpreţii care s-au alăturat echipei în continuă creştere a lui Henson în această perioadă i-au inclus pe Dave Goelz, Louise Gold şi Steve Whitmire.

La sfârşitul anului 1989, Henson a făcut o schimbare radicală în carieră.

Dorind să devină mai puţin om de afaceri şi să se concentreze mai mult pe partea creativă a companiei sale, el a purtat discuţii cu Michael Eisner pentru a-şi vinde compania şi personajele, nu însă şi cele din Sesame Street.

După moartea bruscă a lui Henson, negocierile au fost închise, iar Disney va achiziţiona The Muppets în februarie 2004.

Henson a murit în 16 mai 1990. Au fost ţinute două slujbe de pomenire, una de fiecare parte a Atlanticului.

A fost incinerat la cimitirul Ferncliff din New York, iar cenuşa sa a fost înmormântată în apropiere de Ta

Registration

Aici iti poti reseta parola