Evenimentul Istoric > Articole online > Papa Francisc dă foc Bisericii Catolice. Declarația de neînchipuit
Articole online

Papa Francisc dă foc Bisericii Catolice. Declarația de neînchipuit

Încă de când a fost ales Suveran Pontif, Francisc a dat semne că este un adept al neomarxismului, printre altele arătându-se foarte apropiat de propaganda LGBT.

În 2003, sub conducerea Papei Ioan Paul al II-lea, Congregația pentru Doctrina Credinței a publicat „Considerații privind propunerile de a oferi recunoașterea legală pentru uniunile între persoanele homosexual”, în care stă scris:

„Biserica învață că respectul pentru homosexuali nu poate duce în niciun fel la aprobarea comportamentului homosexual sau a recunoașterii uniunii dintre aceștia drept legale”.

Dar noul papa nu se șfiește să susțină: „Persoanele homosexuale au dreptul de a se afla într-o familie. Ele sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la familie. Nimeni nu ar trebui exclus sau făcut nefericit din cauza asta”.

Declarația a făcut-o în documentarul „Francesco” realizat de regizorul Evgeny Afineevsky.

„Ceea ce trebuie să creăm este o lege a uniunii civile. În felul acesta sunt acoperiți legal. Am susținut acest lucru”, a mai spus papa referindu-se probabil la perioada când era arhiepiscop al Buenos Aires-ului și s-a opus legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex, dar a pledat pentru o formă de protecție a drepturilor cuplurilor homosexuale.

Potrivit lui Austen Ivereigh, biografului papei, comentariile făcute în filmul apărut miercuri reprezintă unul din cele mai clare limbaje folosite de suveranul pontif de la alegerea sa în 2013.

Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a refuzat să comenteze înainte de a vedea documentarul și declarațiile pontifului.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola