Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Operațiunea London Bridge: Planul pentru zilele de după moartea Reginei
Articole online

Operațiunea London Bridge: Planul pentru zilele de după moartea Reginei

Site-urile își vor schimba culoarea

O operațiune de securitate a fost planificată pentru a putea fi gestionate mulțimile care sunt așteptate să vină la înmormântarea sa. Planurile guvernului pentru cele zece zile de după moartea reginei poartă numele de Operațiunea London Bridge, care acoperă atât modul în care vor fi date știrile, cât va fi respectat doliul și modul în care sicriul reginei va fi adus la Londra.

În primele zile, noul rege Charles, va face turul celor patru națiuni ale Regatului Unit. Într-un articol publicat în The Guardian în 2017, era prezentat modul în care noul rege va fi proclamat la Palatul St James.

Deși Regina Elisabeta a IIa, în vârstă de 95 de ani, se află într-o stare bună de sănătate și are deja planificate o serie de angajamente oficiale pentru această toamnă, operațiunea London Bridge este în plină desfășurare.

O notă avertizează în privința unui scenariu prin care Londra va deveni un oraș foarte aglomerat, pe măsură ce masele de oameni se vor deplasa spre Capitală. Cazarea, drumurile, transportul public, alimentația, poliția, asistența medicală și serviciile de bază ar putea fi supra solicitate în acea perioadă. De asemenea, serviciile de informații vor fi în alertă maximă în cazul oricărei amenințări teroriste.

În primele ore de după moartea Reginei Elisabeta a II-a, prim-ministrul, secretarul cabinetului și alți miniștri și oficiali vor fi înștiințați în legătură cu decesul. Prim-ministrul va fi informat de secretarul privat al Reginei, care l-a rândul său va informa biroul Consiliului.

Steagurile vor fi coborâte la jumătatea catargului la zece minute după decesul Reginei. Site-ul web al Familiei Regale se va transforma într-o pagină neagră, care va avea o declarație scurtă care va confirma moartea Reginei. De asemenea, site-ul guvernului britanic va afișa un banner negru în partea de sus. În ziua morții sale, prim-ministrul va avea o audiență cu Regele Charles, care se va adresa națiunii la ora 18:00.

O zi de doliu național

După proclamația oficială de a doua zi, cunoscută sub numele D + 1, sicriul reginei se va întoarce la Palatul Buckingham. Dacă va muri în Scoția, sicriul său va fi dus la Londra în cadrul a ceea ce este cunoscut sub denumirea Operațiunea Unicorn. Ulterior, Regele Charles va începe un turneu în Marea Britanie, începând din Scoția și mergând în Irlanda de Nord și apoi în Țara Galilor.

Se spune că premierul și regina au fost de acord ca ziua înmormântării să fie o zi de doliu național. Dacă înmormântarea va avea loc în weekend sau într-o zi de sărbătoare legală, nu se va acorda o zi de sărbătoare suplimentară. Guvernul nu intenționează să ordone angajatorilor să le acorde angajaților acea zi liberă.

Registration

Aici iti poti reseta parola