Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Omul pe care se bazează Putin în Ucraina iese la atac. Are o soluție „genială” pentru problema Crimeei
Articole online

Omul pe care se bazează Putin în Ucraina iese la atac. Are o soluție „genială” pentru problema Crimeei

Considerat de spăiomajul britanic drept omul în jurul căruia Putin ar putea construi un guvern marionetă în Ucraina, Evgheni Murayev, liderul partidului Nashi din Ucraina, a postat un discurs fulminant pe YouTube.

Împreună cu Rusia și China, împotriva NATO și UE

Postarea, care a făcut până acum nu mai puțin de trei milioane de vizualizări, este o pledoarie pentru eurasianism, în varianta în care acest curent politic a fost elaborat în laboratoarele Kremlinului.

Murayev cere eliberarea Europei „prin forțe comune” de sclavia militară și financiară în care se găsește și construirea, evident împreună cu Rusia și China, a unei comunități eurasiatice puternice.

În discursul său, care ține aproape o oră, Murayev spune că Alianța Nord-Atlantică (NATO) este inutilă, iar UE fragilă.

NATO, a spus el, și-a pierdut relevanța odată cu prăbușirea URSS, așa că „europenii nu se vor sacrifica de dragul unor perspective dubioase”. Cât despre UE, „după 30 de ani nu va mai exista nicio Uniune Europeană” pentru că tensiunile sunt pe cale să izbucnească „din cauza nedreptății și inegalității, a afluxului de refugiați, a pozițiilor speciale ale Marii Britanii, Poloniei, Ungariei și altor țări”, pariază Yevgeny Murayev.

„De ce are nevoie Ucraina să intre în NATO și UE, dacă pentru asta este nevoie să vegetam, scuipând pe interesele țării noastre și ale multor generații care vin”, a conchis politicianul.

Întrebarea „a cui e Crimeea” ar deveni irelevantă

Politicianul le promite ucrainenilor să devină centrul unei Eurasii unite „de la Lisabona la Vladivostok”. „Atunci nimeni nu va întreba a cui Crimeea, precum și Vladivostok, Lisabona și așa mai departe”.
„Continentul nostru are nevoie de noi formate proprii de interacțiune, avem nevoie de noi structuri de interacțiune între Est și Vest. Avem nevoie de noi lideri care sunt capabili să rezolve noi probleme – de exemplu, „coloniștii climatici.” Nici Europa, nici Rusia și, cu atât mai mult, Ucraina nu pot face față singure acestor provocări. Numai împreună, punând împreună tot potențialul continental, vom putea supraviețui”, a spus Evgeny Murayev.

Mai mult, politicianul descrie starea tristă a Ucrainei de astăzi „din cauza pierderii suveranității și independenței”. Conform lui Murayev, cifreele spun tot: economia s-a micșorat la jumătate;
comerțul a scăzut cu 40 de miliarde de dolari; industrii avansate cu mare potențial inovator au fost distruse; întreprinderi „complexe” au fost oprite, iar țara se depopulează. Mai mult, au fost pierdute teritorii; statul trăiește făcând datorii pe care nu le mai poate fi plătită, iar a face afaceri cinstit a devenit imposibil.
UE a fost plătită pentru „călătoriile fără viză” cu pădurile Carpaților, susținme Murayev.
„Este ca și cum ucrainenii sunt expulzați în mod special din țară pentru migranții din țările din Orientul Mijlociu și Africa ”, a spus Evgheni Murayev.

Ce promisiuni electorale face omul lui Putin?

Programul propus de Murayev oferă regiunilor Ucrainei o largă autonomie; ieșirea de sub controlul aliaților occidentali;
ieșirea din război; curățarea agențiilor guvernamentale și băncilor de străini; reindustrializarea țării; extinderea potențialul de tranzit; îmbunătățirea nivelul de trai „împreună cu vecinii”.

SUA vor să împiedicea crearea unei Eurasii puternice

Yevgeny Murayev propune în mod explicit „unirea UE și EAEU” cu implicarea Chinei, dar precizează că această idee se va confrunta cu opoziția Statelor Unite, Marii Britanii și Australiei.

„Statele Unite vor face totul pentru a preveni această unificare, pentru ca războiul din Ucraina să nu se termine”, este sigur politicianul.
„Împreună trebuie să ajutăm Europa să se elibereze de ocupația SUA în domeniul militar și financiar”, a conchis Yevgheni Murayev.
De fapt, discursul lui Murayev seamănă perfect cu ceea ce a spus Vladimir Putin în 2007, în celebrul discurs rostit la München.

Ministerul de Externe britanic a acuzat Moscova că încearcă să aducă politicieni pro-ruși la putere în Ucraina și l-a nominalizat pe Murayev drept c andidatul Kremlinului pentru funcția de șef al Ucrainei. Rusia a dezmințit informațiile, catalogându-le drept dezinformare.

Evgeny Murayev este sub sancțiuni din partea autorităților Federației Ruse din 2018. Într-un interviu acordat lui Strana, el a remarcat că bunurile familiei sale au fost „poprite” în Rusia. Mai mult, canalul TV NewsOne al lui Murayev a fost interzis de autoritățile din Ucraina sub sancțiuni, scrie Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola