Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Olaf Scholz: „Vor fi consecințe grave, dacă Beijingul va furniza arme Moscovei”
Articole online

Olaf Scholz: „Vor fi consecințe grave, dacă Beijingul va furniza arme Moscovei”

Scholz si Xi Jinping

Olaf Scholz: „Vor fi consecințe grave, dacă Beijingul va furniza arme Moscovei”

Comentariile lui Scholz au fost făcute într-un interviu la CNN, care a fost difuzat duminică, la două zile după ce s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden, la Washington. Oficialii americani au avertizat recent că Republica Populară Chineză ar putea începe să aprovizioneze Moscova cu arme și muniție. Înainte de călătoria sa, Scholz a îndemnat, săptămâna trecută, Beijingul să se abțină de la trimiterea de arme și, în schimb, să-și folosească influența pentru a determina Rusia să-și retragă trupele din Ucraina.

Războiul pe front continuă

Rusia ar fi folosit pentru prima dată în Ucraina o superbombă fără pilot, de înaltă precizie, cântărind 1,5 tone, după cum a relatat site-ul „Defense Express”, citat de „Kyiv Independent”, explicând că este vorba despre bomba UPAB-1500B. Potrivit „Defense Express”, care citează surse anonime, bomba a fost folosită în urmă cu câteva săptămâni în regiunea Cernihov.

Între timp, forțele militare ucrainene au distrus două baze militare ruse la Melitopol.

Bilanțul este dramatic, cu sute de militari morți. Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, vorbește despre cel puțin „două explozii puternice auzite în cartierele de nord ale orașului”.

Forțele ucrainene ar putea fi angajate într-o „retragere tactică treptată” în estul orașului Bahmut, ceea ce înseamnă că vor continua să lupte chiar dacă se retrag, dar continuă să provoace pierderi semnificative în urma înaintării trupelor ruse în orașul asediat din estul Ucrainei, potrivit raportului zilnic despre situația de pe câmpul de luptă realizat de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Potrivit forțelor armate de la Kiev, 153.770 de soldați ruși au murit în Ucraina de la începutul conflictului. În ultimele 24 de ore, Moscova a pierdut 650 de soldați pe câmpul de luptă.

Registration

Aici iti poti reseta parola