Evenimentul Istoric > Articole online > Oferta de nerefuzat a Academiei interbelice de Croitorie și Mode a d-lui Theodorescu
Articole online

Oferta de nerefuzat a Academiei interbelice de Croitorie și Mode a d-lui Theodorescu

Academia de Croitorie și Mode din București, al cărui director era D. Theodorescu, anunța în urmă cu 90 de ani că-și redeschide cursurile pe 1 septembrie. Iată anunțul:

Se aduce la cunoștința celor interesați că cursurile se redeschid pe ziua de 1 Septembrie, după programul obicinuit.

Cu începerea noului an școlar introducând cursuri noi speciale și extraordinare, precum și vechile condițiuni modificându-se, precum și vechile taxe școlare, s-a tipărit un nou prospect complect și detailat, care se trimite gratuit la cerere.

Cursuri de specialitate profesională de gradul superior vor funcționa toată ziua și cursurile serale:

Croitorie bărbătească, croitorie de damă, uniforme militare și civile, lingerie, marele flu etc.

În patru limbi

Cursurile se predau în limba română, germană, franceză, maghiară, sau ori care altă limbă se va cere, la dorința elevului.

Este momentul ca toate tinerile fete, dela etatea de 15 ani în sus, să încerce puterea talentului lor și să nu mai dibuiască după meserii pentru cari nu au talent nici vocație. Academia Superioară de Croitorie garantează în mod sigur reușita elevilor, atât a cursurilor sale teoretice cât și la cursurile practice extraordinare ce vor lua ființă anul acesta.

Tineri studenți cu câteva clase secundare vor putea fi admiși pentru trei zile de probă, spre a perfecționa meseriași coupeuri, profesori pentru școlile de meserii.

Orice persoană cu aplicație în această direcție să ceară imediat noul nostru prospect. Adresați d-lui Theodorescu, strada Halelor No. 7, București I.

În martie 1934, Academia Superioară de Croitorie și Mode se mutase pe Lipscani 18 și răspundea la numărul de telefon 3-27-01.

D. Theodorescu dădea următorul anunț: Cursul de Mode, Pălării, florărie artistică și cursuri de lucrări în piele (mânuși, poșete, cordoane) vor începe pe ziua de 16 Aprilie și vor dura până la 1 iulie 1934.

Cursurile techine de: croitorie de damă, croitorie bărbătească, Uniforme militare și hăinuțe de copii, vor începe pe ziua de 16 Mai și vor dura până la 1 August.

Înscrierile se primesc în fiecare zi. Prospect și informațiuni gratis la cerere.

Cursurile de probe și mulaje vor avea loc dela 15 Aprilie la 13 Mai. Examenele vor avea loc la 15 Mai.

Impostorii

Cu această ocazie aducem la cunoștință general că o mulțime de indivizi cutreră țara în numele nostru dându-se profesori, reprezentanți sau alte titluri, inducând în eroare publicul că le predă cursurile noastre și mulți s-au lăsat atrași. Mulțimea de reclamații ce primim ne oblige să anunțăm odată pentru todeauna că:

Academia Superioară de Croitorie și Mode este singura Instituție autorizată de Stat în România iar D-l D. Theodorescu este singurul profesor calificat în profesiuni. Nu avem nici o sucursală și nici nu trimitem reprezentanți în provincie care să predea cursuri. Deci, orice individ care se dă în numele nostru este un impostor și cei interesați sunt rugați a reclama imediat autorităților în drept, iar noi vom lua măsuri să stăvilim pofta acestor indivizi de a excroca publicul în numele nostru.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola