Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > O nouă descoperire ar putea fi unul dintre cele patru „temple ale soarelui” pierdute din Egiptul Antic
Articole online

O nouă descoperire ar putea fi unul dintre cele patru „temple ale soarelui” pierdute din Egiptul Antic

templu

O nouă descoperire ar putea fi unul dintre cele patru „temple ale soarelui” pierdute din Egiptul Antic

Abusir este o necropolă din perioada Vechiului Regat care a servit drept unul dintre principalele cimitire pentru capitala Egiptului Antic, Memphis.

Situl este format din 14 piramide regale și morminte care datează din timpul dinastiei a V-a, la începutul secolului al XXV-lea î.Hr. până la mijlocul secolului al XXIV-lea î.Hr.

Săpăturile au fost efectuate de o misiune arheologică poloneză și italiană la templul faraonului Nyuserre Ini, al șaselea conducător al celei de-a cincea dinastii.

Într-un strat contextual anterior templului, echipa a găsit dovezi ale unei clădiri din cărămidă de lut și blocuri de cuarț, care, potrivit oficialilor de la Ministerul egiptean al Turismului și Antichităților, ar putea fi rămășițele unuia dintre cele patru temple solare pierdute.
Se crede că au fost construite șase temple solare, dar până acum au fost descoperite doar două.

Templele solare au fost construite pentru a fi dedicate divinității egiptene antice, Ra, zeul soarelui, al ordinii, al regilor și al cerului, care este adesea reprezentat ca un șoim cu un disc solar în interiorul unei cobre.

Arheologii au emis teorii cu privire la scopul templelor solare, deoarece designul lor pare să aibă mai mult decât scopuri funerare regale, făcând probabil parte din cultul regalității.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul egiptean al Turismului și Antichităților cu privire la această descoperire: „Clădirea este accesibilă printr-o intrare construită în stâncă de calcar, care duce la o zonă cu podea pavată și care conține blocuri uriașe de cuarț”.

Săpăturile au descoperit, de asemenea, vase ceramice și recipiente cu margini roșii, care au fost probabil folosite în ritualurile și ceremoniile din templu.

Registration

Aici iti poti reseta parola