Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „O lovitură de stat pentru asasinarea lui Putin”? Dezvăluiri marca US Navy Seal
Articole online

„O lovitură de stat pentru asasinarea lui Putin”? Dezvăluiri marca US Navy Seal

Complot pentru eliminarea lui Putin

Robert O’Neill, un fost soldat american care a devenit celebru după ce l-a ucis pe liderului Al-Qaida Osama Bin Laden, susține că, deși Putin are o apărare mult mai bună decât țintele anterioare ale armatei americane, există o „o cale de a ajunge la președintele Rusiei.
Vorbind cu Piers Morgan la TalkTV, domnul O’Neill a susținut că „serviciul de informații caută o lovitură de stat” în Rusia, ceea ce, a dat el de înțeles, ar putea include asasinarea liderului rus.

„Are un serviciu de protecție mult mai bun. Are linii de securitate în jurul lui. Nu vei putea să te strecori sub radar, așa cum am făcut cu Bin Laden.
Și nu cred că ar merita interesul nostru de a începe un război nuclear. Calea de a ajunge la Putin este să mergi prin culise.
Știu că avem bărbați și femei în serviciul de informații care caută o lovitură de stat, caută un fel de tentativă de asasinat.
„Dar, din păcate, noi, aici, în Statele Unite, avem senatoricărora le place să apară la televizor și să spună asta cu voce tare. Pentru că nu sunt cu adevărat îngrijorați să scape de Putin, sunt îngrijorați de ratingurile lor. Vor să obțină finanțare pentru campanie, astfel încât să poată obține ceea ce își dorește fiecare politician, un nou mandat.
„Dar cred că o modalitate [de asasinare a lui Putin] ar fi printr-o lovitură de stat și cred că au în plan așa ceva.”

Belaruisul nu mai crede în victorie

Discuția despre înlăture a lui Putin are loc în timp ce unul dintre principalii aliați europeni ai acestuia a declarat că războiul din Ucraina „se prelungește”.

În primul său interviu cu un jurnalist occidental, președintele belarus Alexandru Lukașenko a spus că-și dorește pacea.
„Nu sunt suficient de implicat în această problemă pentru a spune dacă merge conform planului, așa cum spun rușii, sau așa cum simt eu. Vreau să subliniez încă o dată: simt că această operațiune a durat prea mult”. El a adăugat că țara sa „a făcut și face totul” pentru a opri războiul, scrie Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola