Arheologii au descoperit două ascunzători în care se aflau fragmente de la o sută de săbii vikinge, scrie thevintagenews.com.
Descoperirea a fost făcută în partea de nord a ţării, într-o zonă care cuprindea teritoriul fostului comitat estonian Ravala.
Fragmentele se aflau în două ascunzători distincte, dar locurile erau situate aproape unul de celălalt. În interior se aflau o multitudine de obiecte, majoritatea fiind fragmente de săbii şi vârfuri de lance.
Cercetătorii au stabilit că artefactele erau de tipul celor utilizate de vikingi. Archaeology.org scrie că acestea datează de la mijlocul secolului al X-lea după Hristos.
Fragmentate şi ascunse
Au mai fost recuperate şi câteva mânere de sabie, care prezintă motive din era vikingă.
Motivul pentru care săbiile erau fragmentate este faptul că practica în acea perioadă era de a îngropa armele rupte sau scoase din uz.
În ciuda faptului că erau bucăţi, istoricii pot identifica uşor ce tip de armă este, observând forma mânerelor. Acestea au arătat că era vorba despre săbii cu dublu tăiş, cel mai obişnuit tip în epoca vikingă.
Sute de săbii de acest tip au fost găsite în diverse părţi ale Europei de Nord.
Un mare număr de scandinavi au început să părăsească pămâturile natale, în căutarea unei vieţi mai bune, între 800 şi 1200 î.Hr.
Vikingii au plecat pe mare şi au început să atace zonele de coastă, în căutarea unei prăzi de război şi resurse. În acea perioadă, vikingii atacau, făceau schimburi şi uneori se instalau în insulele britanice şi într-o mare parte a Europei.
Ei s-au aventurat şi în Terranova, Rusia, Islanda şi Groenlanda.