Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Numai războiul mai poate relansa Administrația Biden? Democrații riscă să piardă controlul 
Articole online

Numai războiul mai poate relansa Administrația Biden? Democrații riscă să piardă controlul 

După ce a deținut peste 50% în primele luni de mandat, popularitatea lui Biden a început să scadă la mijlocul lunii august, pe măsură ce decesele cauzate de COVID-19 au crescut în toată țara.

Aprobarea pentru porestația lui Biden scade și mai tare

Cu numai câteva luni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, situația devine din ce în ce mai gravă pentru democrați. Gradul de aprobare a prestației președintelui Joe Biden a scăzut la cel mai scăzut nivel în această săptămână, în ciuda tensiunilor majore cu Rusia. Cu asemenea rezultate, Partidul Democrat riscă să piardă controlul asupra Congresului la alegerile din 8 noiembrie, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Reuters/Ipsos.

Sondajul național, realizat în perioada 2-3 februarie, a constatat că doar 41% dintre adulții din SUA aprobă performanța lui Biden. 56% dezaprobă acțiunile actualei Administrații. Sondajul de săptămâna trecută înregistra o cotă de aprobare de 45% și una de dezaprobare de 50%.

Pandemia și economia îi nemulțumesc pe americani

Americanii par din ce în ce mai epuizați de pandemia de Covid-19 și de consecințele economice ale acesteia. Aproximativ șase din zece americanio cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, economia și sănătatea publică fiind cel mai adesea citate ca preocupări de top, arată sondajul.

După ce a deținut peste 50% în primele luni de mandat, popularitatea lui Biden a început să scadă la mijlocul lunii august, când decesele cauzate de COVID-19 au crescut în toată țara și guvernul afgan susținut de SUA s-a prăbușit.
Democrații sunt din ce în ce mai îngrijorați că nemulțumirea față de președinția lui Biden i-ar putea costa majoritățile din Senat și Camera Reprezentanților. Dacă republicanii preia controlul fie asupra Camerei Reprezentanților, fie a Senatului SUA, agenda legislativă a lui Biden ar putea fi condamnată. Tocmai de aceea, mulșți se așteaptă la mișcări din ce în ce mai disperate, inclusdiv pe plan extern.

Sondajul Reuters/Ipsos s-a desfășurat online la nivel național. S-a folosit un eșlantion reprezentativ de 1.005 adulți, inclusiv 443 de democrați și 377 de republicani și are o marjă de eroare de 4 la sută, scrie Jerusalem Post.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola