Evenimentul Istoric > Articole online > Nora președintelui SUA divorțează și se sinucide după ce iese din spitalul de nebuni
Articole online

Nora președintelui SUA divorțează și se sinucide după ce iese din spitalul de nebuni

Înainte fusese internantă de mai multe ori în clinici de psihiatrie, iar în anii premergători morții a petrecut mult timp la Silver Hill Foundation, un spital din New Canaan, Connecticut.

S-a sinucis cu câteva luni înainte de nunta fiului ei Christopher, din căsătoria cu băiatul președintelui Roosevelt, în iunie 1965, în timp ce fiul din a doua căsătorie, Benjamin S. Warren III, pe atunci în vârstă de 10 ani, era la internat.

În memoria ei, familia a înzestrat Harhel Medical School Ethel Dupont-Warren Fellowship Award cu tot ce-i trebuia pentru cercetare în psihiatrie.

Cea mai mediatizată căsniciei a vremii

Născută pe 30 ianuarie 1916, Ethel du Pont Roosevelt-Warren a fost o moștenitoare a familiei du Pont.

Căsnicia ei cu Franklin D. Roosevelt Jr, fiul celui de-al 32-lea președinte Franklin D. Roosevelt, a fost larg mediatizată.

Era copilul cel mai mare al lui Eugene du Pont, Jr. și Ethel Pyle.

A fost nepoata lui Eugène du Pont (1840–190), primul șef al corporației DuPont. Frații ei au fost Aimee du Pont, Nicolae R. du Pont si Eugene du Pont III.

A fost crescută la Owl’s Nest, moșia familiei din Greenville, Delaware, a frecventat Misses Hebb’s School din Wilmington și a absolvit Școala Ethel Walker din Simsbury, Connecticut.

Prima căsătorie și divorțul

La 30 iunie 1937, s-a căsătorit cu Franklin Delano Roosevelt, Jr. (1914–1988), cel de-al treilea fiu al președintelui Franklin Delano Roosevelt și strănepotul președintelui Theodore Roosevelt.

Ethel și Franklin Au avut doi băieți: Franklin Delano Roosevelt III (născut în 1938) și Christopher du Pont Roosevelt (n. 1941).

Cuplul s-a separat și a divorțat formal în 1949.

În decembrie 1950, Ethel du Pont Roosevelt s-a recăsătorit cu avocatul din Detroit, Benjamin S. Warren, Jr., cu care a avut un copil: Benjamin S. Warren III (născut în 1954)

Registration

Aici iti poti reseta parola