Nora președintelui SUA divorțează și se sinucide după ce iese din spitalul de nebuni

 

Avea doar patruzeci și nouă de ani când s-a sinucis în 25 mai 1965, la ferma Grosse Pointe din Michigan.

Înainte fusese internantă de mai multe ori în clinici de psihiatrie, iar în anii premergători morții a petrecut mult timp la Silver Hill Foundation, un spital din New Canaan, Connecticut.

S-a sinucis cu câteva luni înainte de nunta fiului ei Christopher, din căsătoria cu băiatul președintelui Roosevelt, în iunie 1965, în timp ce fiul din a doua căsătorie, Benjamin S. Warren III, pe atunci în vârstă de 10 ani, era la internat.

În memoria ei, familia a înzestrat Harhel Medical School Ethel Dupont-Warren Fellowship Award cu tot ce-i trebuia pentru cercetare în psihiatrie.

Cea mai mediatizată căsniciei a vremii

Născută pe 30 ianuarie 1916, Ethel du Pont Roosevelt-Warren a fost o moștenitoare a familiei du Pont.

Căsnicia ei cu Franklin D. Roosevelt Jr, fiul celui de-al 32-lea președinte Franklin D. Roosevelt, a fost larg mediatizată.

Era copilul cel mai mare al lui Eugene du Pont, Jr. și Ethel Pyle.

A fost nepoata lui Eugène du Pont (1840–190), primul șef al corporației DuPont. Frații ei au fost Aimee du Pont, Nicolae R. du Pont si Eugene du Pont III.

A fost crescută la Owl’s Nest, moșia familiei din Greenville, Delaware, a frecventat Misses Hebb’s School din Wilmington și a absolvit Școala Ethel Walker din Simsbury, Connecticut.

Prima căsătorie și divorțul

La 30 iunie 1937, s-a căsătorit cu Franklin Delano Roosevelt, Jr. (1914–1988), cel de-al treilea fiu al președintelui Franklin Delano Roosevelt și strănepotul președintelui Theodore Roosevelt.

Ethel și Franklin Au avut doi băieți: Franklin Delano Roosevelt III (născut în 1938) și Christopher du Pont Roosevelt (n. 1941).

Cuplul s-a separat și a divorțat formal în 1949.

În decembrie 1950, Ethel du Pont Roosevelt s-a recăsătorit cu avocatul din Detroit, Benjamin S. Warren, Jr., cu care a avut un copil: Benjamin S. Warren III (născut în 1954)