Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Negustorul de cherestea ajunge unul dintre cei mai mari actori și jucători de bridge ai lumii
Articole online

Negustorul de cherestea ajunge unul dintre cei mai mari actori și jucători de bridge ai lumii

Cunoscut pentru rolurile din „Lawrence of Arabia” (1962) şi „Doctor Zhivago” (1965), actorul Omar Sharif, pe numele său adevărat Michel Demitri Shalhoub, s-a născut la 10 aprilie 1932, în Alexandria, Egipt, fiind fiul lui Joseph Shalhoub, negustor de cherestea şi al soţiei sale, Claire.

Cu strămoşi libanezi şi sirieni, tânărul Michel a fost crescut în religia catolică. A studiat la Colegiul Victoria din Alexandria, unde a devenit un bun sportiv, dar a dezvoltat, totodată, şi un interes deosebit faţă de lumea teatrului. Mai târziu, a absolvit Universitatea din Cairo, unde a obţinut o diplomă în matematică şi fizică.

De la cherestea la teatru și film

S-a implicat în afacerea cu cherestea a tatălui său, aşteptând o şansă pentru a-şi împlini visul de a fi actor. A organizat o trupă de teatru, formată din studenţi şi amatori, el având, de obicei, rolul principal.

La un moment dat, ambasadorul Franţei în Egipt a urmărit unul dintre spectacole, tânărul Michel Demitri fiind felicitat pentru interpretarea sa.

Primul pas în cariera de actor l-a făcut atunci când a aplicat la prestigioasa Royal Academy of Dramatic Art din Londra (RADA). Însă, ceva a intervenit şi i-a schimbat planurile.

Regizorul Youssef Chahine, un fost coleg de şcoală, care tocmai se întorsese din SUA unde studiase cinematografia, l-a întrebat dacă este interesat de o audiţie pentru un film pe care îl pregătea.

„Sincer, eram îngrozit…Urma să am în faţa mea o cameră de filmat pentru prima dată…şi urma să joc în faţa actriţei Faten Hamama însăşi. Dar, din nou sincer vorbind, nu am putut să nu-mi imaginez fotografia mea lângă a ei în afiş şi numele meu alături de al ei la ştiri”, îşi amintea actorul.

Convertirea la islam

Astfel, viitorul mare actor şi-a făcut debutul în lumea cinematografiei, jucând rolul principal în producţia egipteană „The Blazing Sun” (1954), în care a avut-o ca parteneră pe actriţa Faten Hamama.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola