Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Nebunia n-ar fi cuprins lumea fără cel născut într-o zi de 9 octombrie
Articole online

Nebunia n-ar fi cuprins lumea fără cel născut într-o zi de 9 octombrie

La finalul anilor ’50, John Lennon a alcătuit un grup numit Quarry Men Skiffle Band.

În 1957, l-a cunoscut pe Paul McCartney şi împreună au pus bazele unei noi trupe, The Quarrymen.

În 1958 intră în formaţie şi George Harrison, propus de McCartney, care fusese coleg cu el la Stockton Wood Road Primary School. Din necesitatea de a avea un baterist, a fost cooptat Pete Best.

După proba pe care au dat-o pentru înregistrarea unui disc cu Parlophone, producătorul artistic George Martin le-a sugerat un schimb de ritm şi de baterist.

Membrii fondatori ai grupului au luat decizia să-l coopteze pe Ringo Starr (nume real Richard Starkey), pe atunci baterist al grupului Rory Storm.

În 1961, trupa The Quarrymen îşi schimbă numele în The Beatles (inspirat din numele formaţiei lui Buddy Holly, Crickets/Greierii). S-a păstrat conceptul de „insect” (beetle) şi a fost combinat cu conceptul muzical de bătaie a măsurii (beat), de la ritmul muzicii pe care o cântau.

Discul de debut

La 5 octombrie 1962, formaţia şi-a lansat discul de debut, cu single-urile „Love Me Do” pe partea A şi „P.S. I Love You” pe partea B. La 26 noiembrie 1963, Beatles a înregistrat al doilea disc, „Please Please Me”, care a ajuns numărul doi în topul oficial al Marii Britanii.

În decursul anului 1963, discurile formaţiei au ocupat locul întâi în topurile britanice. Numărul total al discurilor care se vânduseră în acel an, de două milioane şi jumătate, constituia un record în istoria muzicală a Marii Britanii.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola