Evenimentul Istoric > Articole online > Motu proprio prin care Papa Francisc a modificat Codul Penal în pas cu vremurile
Articole online

Motu proprio prin care Papa Francisc a modificat Codul Penal în pas cu vremurile

Sistemul juridic de la Vatican are de marți posiblitatea de reducere a pedepselor pentru bună purtare şi pedepse alternative, precum munca în folosul comunităţii pentru cei condamnaţi, în urma unui document emis de Papa Francisc.

Papa Francisc, mereu preocupat de situaţia celor condamnaţi la închisoare şi cu reinserţia lor în societate, a decis să dea un exemplu prin acest document pontifical – motu proprio – care include schimbări în Codul penal al Vaticanului.

Potrivit papei, citat de Agerpres, aceste schimbări erau necesare pentru „a continua procesul de actualizare în raport cu schimbarea vremurilor”.

Noile articole ale codului penal prevăd „o reducere a pedepsei cu între 45 şi 120 de zile pentru fiecare an de închisoare ispăşit”, în cazul în care condamnatul „s-a comportat bine şi a dat dovadă de pocăinţă şi a participat la un program de tratament şi reintegrare”.

Sunt de asemenea prevăzute pedepse alternative precum munca în folosul comunităţii, ce include activităţi de utilitate publică, muncă voluntară şi de importanţă socială.

Astfel de pedepse nu erau până acum incluse în sistemul juridic al statului Vatican.

Registration

Aici iti poti reseta parola