Evenimentul Istoric > Articole online > Moscova nu crede în Biden. Ce spune ministrul adjunct de externe rus
Articole online

Moscova nu crede în Biden. Ce spune ministrul adjunct de externe rus

„Nu ne aşteptăm la nimic bun, este clar. Ar fi ciudat să aştepţi ceva bun de la oameni care, mulţi dintre ei, şi-au clădit cariera pe rusofobie, aruncând cu venin asupra ţării” noastre, a spus Riabkov pentru agenţia de presă rusă Interfax, după noi tensiuni între cele două ţări generate de un uriaş atac cibernetic ce a vizat SUA şi care a fost atribuit Moscovei.

În cadrul Ministerului de Externe rus, Riabkov este însărcinat cu relaţiile cu Americile şi neproliferarea armelor, în special nucleare, şi cu acest titlu este unul dintre principalii interlocutori ai Departamentului de Stat american.

Potrivit lui Riabkov, Moscova trebuie să aibă doar un „dialog selectiv” cu SUA, vizând exclusiv „subiectele care ne interesează”.

În rest, e nevoie de o politică de „îngrădire totală a SUA, pe toate planurile, pentru că politica americană la adresa Rusiei este profund ostilă”.

Responsabilul rus a estimat că mingea se află în terenul american în ceea ce priveşte relansarea relaţiilor bilaterale şi că Rusia nu are intenţia de a „iniţia contacte cu echipa de tranziţie a lui Biden”.

Aceste afirmaţii intervin la câteva ore după ce preşedintele american ales a promis că va replica la uriaşul atac cibernetic care a vizat ţara sa şi a fost atribuit Rusiei, criticându-l în acelaşi timp pe Donald Trump pentru inacţiune.

În opinia lui Riabkov, administraţia americană aflată la sfârşit de mandat lasă „o grea moştenire”, după ce a adoptat mai multe serii de sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv din cauza unor atacuri informatice şi a ingerinţei în alegerile prezidenţiale din 2016.

„Lucrurile merg din rău în mai rău. Aceasta este caracteristica ultimelor patru decenii şi nu avem sentimentul că această tendinţă se va schimba”, a conchis Riabkov, potrivit Agerpres.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola