Evenimentul Istoric > Articole online > Morminte vechi de 3.500 de ani, bogate în aur, descoperite în Grecia
Articole online

Morminte vechi de 3.500 de ani, bogate în aur, descoperite în Grecia

În interiorul mormintelor care au vechimea de 3.500 de ani arheologii au descoperit bijuterii şi rămăşiţe omeneşti, au anunţat arheologii la 17 decembrie.

Bogăţia mormintelor îi face pe arheologi să speculeze că acestea ar aparţine unor regi sau copiilor lor, scrie livescience.com.

Rămăşiţele umane sunt în curs de analizare şi deocamdată nu se ştie câte corpuri omeneşti au fost îngropate în aceste morminte şi nici sexul sau vârsta la care au murit aceşti oameni.

Alt tezaur

Cele două morminte au fost identificate în apropierea sitului arheologic denumit „Palatul lui Nestor”, care a fost descoperit în 1939 şi lângă un alt mormânt care a fost excavat în 2015 şi care conţinea, de asemenea, un tezaur de bijuterii extraordinar de atent lucrate.

Mormintele erau acoperite sub aproximativ 40.000 de bolovani de dimensiunea unor pepeni. Aceşti bolovani au fost plasaţi pentru a proteja de hoţi interiorul mormintelor.

Civilizaţia miceniană

Monumentele funerare au fost construite în perioada de apogeu a civilizaţiei miceniene, care a trăit atât în Grecia continentală cât şi insula Creta. Ea reprezintă prima epocă importantă a civilizației grecești, fiind opera aheilor.

Micenienii au construit palate masive şi au dezvoltat o scriere proprie, denumită „Liniar B”, formată din aproximativ 200 de semne silabice și logograme.

Colapsul acestei civilizaţii s-a produs în urmă cu 3200 de ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola