Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Moartea lui William Shakespeare n-are legătură cu vaccinul anti-COVID
Articole online

Moartea lui William Shakespeare n-are legătură cu vaccinul anti-COVID

Bill, cum îi apuneau apropiații, era în vârstă de 81 de ani a fost a doua persoană din Marea Britanie care a primit un vaccin împotriva coronavirusului în afara unui studiu clinic.

Imaginile cu el la vaccinare, la Spitalul Universitar din Coventry, în decembrie anul trecut – la scurt timp după Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani – au apărut în relatări din media internaţionale, printre acestea numărându-se un articol publicat de New York Post cu titlul Taming of the Flu (Îmblânzirea gripei), aluzie la comedia „Îmblânzirea scorpiei” a dramaturgului William Shakespeare.

Bill era internat într-o secţie a spitalului la vremea la care a primit vaccinul.

El a fost un susţinător al Partidului Laburist din Marea Britanie, iar un reprezentant al acestei formaţiuni politice i-a confirmat decesul marţi, potrivit Agerpres.

Accident vascular

Shakespeare, care a murit după ce a suferit un accident vascular cerebral, a fost mândru că a fost una dintre primele persoane care au primit vaccinul, a declarat soţia sa, Joy, într-un comunicat emis de Spitalul Universitar din Coventry şi Warwickshire NHS Trust.

„Bill a fost atât de recunoscător că i s-a oferit ocazia să devină unul dintre primii oameni din lume cărora li s-a administrat vaccinul”, a povestit soţia sa.

„Era ceva de care era foarte mândru – îi plăcea să vadă relatările din media şi impactul pozitiv pe care a reuşit să îl aibă asupra vieţii multora”, a adăugat ea.

„Vorbea deseori cu oamenii despre asta şi ori de câte ori putea încuraja întotdeauna pe fiecare să îşi facă vaccinul”, a precizat Joy.

Shakespeare, tată a doi copii şi bunic pentru patru nepoţi, locuia în Brownshill Green, Coventry, şi a decedat joia trecută la Spitalul Universitar din Coventry.

Registration

Aici iti poti reseta parola