Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Moartea lui Elvis Presley, asumată de medicul George Nichopoulos
Articole online

Moartea lui Elvis Presley, asumată de medicul George Nichopoulos

Este găsit mort a doua zi dimineața în urma unui infarct miocardic. Avea doar 42 de ani. „Eu l-am omorât pe Elvis Presley!”, a spus medical personal al lui Elvis, George Nichopoulos, mulți ani mai târziu, pe patul de moarte.

În timpul vieții, George Nichopoulos a negat că i-a prescris lui Elvis Presley altceva decât vitamine.

La autopsie, în corpul lui Elvis Presley s-au găsit 14 substanțe interzise, printre care codeină, morfină, valium, nembutal, butabarbital. Acestea proveneau de la medicamentele pe care Nichopoulos i le administra.

Nu mai putin de 10.000 de pastile ucigașe i-a dat medicul lui Elvis Presley într-un singur an înainte de deces. Regele Rock-n-roll-ului cântărea 130 de kilograme când a murit.

Șapte ani de concerte nesfârșite

În februarie 1970 înregistrează un album live în Las Vegas ce poartă numele On Stage. În noiembrie, același an, apare documentarul That’s The Way It Is ce are un mare succes atât din punctul de vedere al criticilor cât și al încasărilor.

Până în august 1977, viața lui Elvis este un șir nesfârșit de concerte și turnee, apariții la emisiuni de televiziune, înregistrări de albume, atât de studio cât și live, și de single-uri.

În iunie 1972 stabilește un record de audiență, reușind să susțină 4 show-uri consecutive sold-out la celebra arenă Madison Square Garden.

În ianuarie 1973, în premieră, este transmis prin satelit, show-ul Aloha from Hawaii, fiind vizionat în direct în 36 de țări de pe toate continentele, audiența estimată fiind de 1,5 miliarde telespectatori. Singurul lucru notabil este divorțul de Priscilla în octombrie 1973, care s-a mutat după scurt timp din reședința de la Graceland împreună cu fiica lor, Lisa Marie.

Stresul turneelor și lipsa de odihnă încep să-și spună cuvântul, Elvis având nevoie de mai multe spitalizări. Tot în această perioadă începe să ia diverse pastile energizante și tot felul de alte droguri.

O carieră nepereche

Timp de 22 de ani, Regele Rock-and-Roll-ului s-a pus în slujba muzicii și a celor din jurul său, scrie Wikipedia.org.

31 de filme și 2 documentare, 64 de albume de studio sau live, 149 de single-uri și nenumărate concrete. Sute de discuri de aur sau platină primite pentru numărul record de discuri vândute (peste un miliard), 14 nominalizări la premiile Grammy, dintre care trei câștigate (pentru albumul How Great Thou Art – 1967, albumul He Touched Me – 1972 și pentru înregistrarea live a cântecului How Great Thou Art – 1974), premiul pentru întreaga carieră decernat la vârsta de numai 36 de ani sau primirea din partea United States Junior Chamber of Commerce în 1971 a titlului de „Unul dintre cei zece cei mai merituoși tineri ai națiunii” sunt numai câteva din onorurile pe care le-a primit Elvis Presley în timpul vieții.

Citește și Urâtă pentru că s-a căsătorit cu starul, dar și pentru că a divorțat de el

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola