Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Misterul „Porților Iadului” din Turcia a fost descifrat
Articole online

Misterul „Porților Iadului” din Turcia a fost descifrat

Ruinele templului greco-roman Ploutonion se află în vechiul oraș Hieropolis (astăzi Pamukkale, în Turcia).

Animalele de jertfa mureau ca prin farmec

Se pare că ar fi fost construi prin anii 190 înainte de Hristos și ar fi devenit repede faimos. Se spunea despre el că este intrarea în lumea subterană, a morților. În templu exista o grotă în care erau duse animalele care erau destinate sacrificării, iar acestea mureau fără ca cineva să le atingă.
același lucru se întâmplă și astăzi. Arheologii care au studiat grota au găsit zeci de păsări și insecte moarte în acest loc.
O inscripție descoperită de arheologi arată că vechii romani i-au dedicat situl lui Pluto, zeul lumii subterane și soției sale Kore (Persefone).

Care este explicația științifică?

Explicația găsită de oamenii de știință nu are nimic de a face cu supranaturalul. Cercetările publicate de Jurnalul de Științe Arheologice și Antropologice arată că există o fisură de pe suprafața pământului, adânc sub templu, de unde ajunge la suprafață dioxid de carbon la concentrații atât de mari încât poate provoca moartea.
Folosind un analizor portabil de gaz, Hardy Pfanz și echipa sa de vulcanologi au descoperit CO2 la niveluri cuprinse între 4 și 53% la gura peșterii și până la 91% în interior – mai mult decât suficient pentru a ucide organismele vii.„Problemele pentru mamifere (inclusiv pentru oameni) încep cu mult sub 5% CO2”, a declarat Pfanz pentru CNN. „O ședere mai lungă la 7% și mai mult duce la transpirație, amețeli, tahicardie (ritm cardiac crescut) etc. O creștere suplimentară ar duce la asfixiere din cauza lipsei de oxigen și din cauza acidificării sângelui și a corpului sau a celulelor creierului. „

Templul Ploutonion nu este singurul exemplu de de cult antic centrat în jurul vaporilor nocivi. Se pare că și în Palatul lui Apollo din Delphi, Grecia, oamenii intrau în transă după ce inhalau vapori nocivi, notează CNN.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola