Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Misterul morții lui Grace Kelly
Articole online

Misterul morții lui Grace Kelly

Basmul s-a sfârșit tragic pe 14 septembrie 1982, zi în care mașina pe care o conducea s-a zdrobit pe un drum de munte din apropierea casei.

Verdictul a fost: accident. Și totuși…

După cum scria Town and Country Magazine, pe 13 septembrie 1982, Grace și fiica ei, în vârstă de 17 ani, prințesa Stephanie, se îndreptau către gară, de unde Stephanie trebuia să ia trenul spre Paris, pentru a începe școala.

Grace a refuzat oferta șoferului de a le conduce pe cele două femei la destinație, pretextând că ar fi mers prea înghesuite în automobilul Rover, vechi de 11 ani, cu trei persoane plus bagajele.

În timp ce Grace conducea pe drumurile de munte, bătute de vânturi și cu serpentine, de la frontiera dintre Monaco și Franța, a pierdut controlul vehiculului.

Potrivit BBC, a căzut vreo treizeci de metri într-o râpă, iar Grace a suferit numeroase răni grave, la fel ca și fiica ei, Stephanie.

În noaptea următoare, Grace a decedat din cauza rănilor, înconjurată de familie și prieteni. Stephanie și-a revenit.

Și, totuși, de ce a pierdut Grace Kelly controlul mașinii?

O posibilă cauză a accidentului ar putea fi o defecțiune la frâne. Sora lui Stephanie, prințesa Caroline, a afirmat că fratele ei i-a relatat că Stephanie a auzit-o pe mama ei zicând că frânele nu merg. Iar Stephanie a încercat să tragă frâna de mână, fără rezultat.

Doctorul Jean Chatelain, chirurgul șef al spitalului unde Grace a fost tratată, va spune mai târziu că a descoperit dovezi că aceasta suferise un „incident vascular cerebral”.

Medicul a adăugat că, dacă s-ar fi produs acasă, prințesa ar fi putut pur și simplu să se așeze și să-și revină.

În mașină, totuși, fie a confundat frâna cu acceleratorul, fie nu au mai ascultat-o picioarele.

Ziarista de la Town and Country Magazine, Chloe Foussianes, a afirmat că palatul de Monaco a transmis o serie „înșelătoare” de comunicate privind moartea lui Grace Kelly, dând sentimentul opiniei publice că nu i se spune întreaga poveste.

De exemplu, un timp, palatul a încercat să acrediteze ideea că prințesa își va reveni de pe urma rănilor. Fratele ei, John Kelly, spune că i s-a dat în mod evident această impresie.

„Am fost făcut să cred că este în afară de orice primejdie.”

La rândul său, doctorul Chatelain nu a pus nici el prea mare preț pe comunicatele palatului, numindu-le „gunoaie”.

Și alți doctori au avut același mesaj.

„Comunicatele erau unele administrative, nu medicale”, a spus alt doctor.

Între timp, au apărut zvonuri că la volan se afla Stephanie, nu Grace. Unul dintre martorii la accident a declarat că a văzut-o pe adolescentă ieșind pe portiera din stânga.

Însă Stephanie a confirmat, dar explicat că nu a putut ieși pe portiera pasagerului, deoarece aceasta era blocată din cauza accidentului.

Registration

Aici iti poti reseta parola