Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Misterul aparițiilor de la Fatima
Articole online

Misterul aparițiilor de la Fatima

Pe 13 mai 1917, într-o duminică, în timpul Primului Război Mondial, trei copii din Fatima, un sătuc portughez din nordul Lisabonei, sunt martorii unei apariții luminoase în timp ce păzeau oile.

Lucia, Francisco și Jacinta nu au nici cea mai mică îndoială că este vorba despre Maica Domnului. Aceasta îi invită pe copii la șase întâlniri succesive în fiecare zi de 13 a lunii, până în octombrie același an.

În iulie 1917, Maica Domnului le încredințează trei secrete pe care micii ciobănași nu trebuie să le divulge decât Papei.

Este vorba de trei „viziuni”, dintre care primele două au fost dezvăluite în 1941 de către Lucia, care se călugărise: o viziune a Infernului și speranța că Rusia va fi consacrată Fecioarei Maria.

A treia viziune, care evocă un atentat (reușit) împotriva Papei, va fi dezvăluită în anul 2000 de către Ioan Paul al II-lea. Supraviețuind ca prin minune atentatului din Piața San Pietro, din 13 mai 1981 (la exact 64 de ani de la prima apariție), Suveranul Pontif polonez va mulțumi Maicii Domnului de la Fatima că a oprit glonțul care l-ar fi putut omorî.

La o jumătate de secol după aparițiile Fecioarei Maria sfintei Bernadette, la Lourdes, Fatima a devenit al doilea loc de pelerinaj marial mondial.

Francisco și Jacinta Marto, în vârstă de 9, respectiv 7 ani, la momentul aparițiilor, au căzut victime ale gripei spaniole din 1919-1920 și au fost canonizați de către Papa Francisc, sâmbătă, 13 mai 2017, adică la o sută de ani de la prima apariție a Maicii Domnului de la Fatima.

Verișoara celor doi, Lucia dos Santos, moartă în 2005, a primit pe 13 februarie 2017 titlul de Slujitoare a Domnului, primul pas important către canonizare.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola