Evenimentul Istoric > Articole online > Se întâmplă acum. România este consacrată Maicii Domnului la Sanctuarul de la Fatima ca să ne apere de coronavirus.
Articole online

Se întâmplă acum. România este consacrată Maicii Domnului la Sanctuarul de la Fatima ca să ne apere de coronavirus.

România este consacrată, în seara de miercuri, Preasfintei Inimi a lui Isus şi Inimii Neprihănite a Sfintei Fecioare Maria, la Sanctuarul marian de la Fatima, în Portugalia, pentru a cere ocrotirea Maicii Domnului asupra poporului nostru, ameninţat de coronavirus.

„Actul consacrării va fi făcut de Cardinalul Manuel Jose Macario do Nascimento Clemente, Patriarh al Lisabonei şi preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din Portugalia. Patriarhul Lisabonei va pune astfel Portugalia, România, Spania, Polonia, Slovacia şi alte ţări sub ocrotirea lui Isus şi a Sfintei Fecioare Maria, în greaua încercare prin care aceste naţiuni trec din cauza pandemiei cu Covid-19.

Concomitent cu consacrarea de la Fatima, episcopii catolici din România se vor ruga în Catedralele catolice ale diecezelor şi eparhiilor din ţara noastră, pentru a cere ocrotirea Maicii Domnului asupra poporului nostru, ameninţat de coronavirus”, informează miercuri Conferinţa Episcopilor din România (CER), într-un comunicat transmis Agerpres.

Glonțul Papei Ioan Paul al II-lea

Sanctuarul de la Fatima este ridicat pe locul unde în 1917 Sfânta Fecioară Maria a apărut în faţa a trei copii.

Papa Ioan Paul al II-lea a atribuit ocrotirii Sfintei Fecioare de la Fatima salvarea sa din atentatul din 1981, când a fost împuşcat în Piaţa Sf. Petru din Roma.

Ulterior, Sfântul Părinte a mers în pelerinaj la Fatima, iar glonţul care l-a rănit a fost fixat în coroana statuii Sfintei Fecioare Maria de la Sanctuarul marian.

Este prima oară când România este consacrată Maicii Domnului la Sanctuarul de la Fatima.

Registration

Aici iti poti reseta parola