Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Misterioasa dispariție de 11 zile a lui Agatha Christie. Ce i-a transmis soțul cu câteva zile înainte
Articole online

Misterioasa dispariție de 11 zile a lui Agatha Christie. Ce i-a transmis soțul cu câteva zile înainte

Pe urmele lui Agatha Christie

În ciuda faimei și succesului provenit din poveștile misterioase, Agatha Christie a dus cu ea un secret în mormânt, detaliile descumpănindu-i chiar și pe Hercule Poirot sau Miss Marple. Pe 3 decembrie 1926, în jurul orei 21:00, Agatha Christie s-a urcat în mașină și s-a îndreptat spre casa familiei din Berkshire. Din acel moment, nu a fost văzută timp de 11 zile.

Nemaiștiindu-se nimic despre ea, 1.000 de polițiști și sute de civili s-au implicat în căutarea scriitoarei, fiind folosite pentru prima dată în istorie avioane de căutare. Unii au sugerat că Agatha Christie s-ar fi sinucis sau că ar fi fost ucisă, în timp ce alții considerau că a fost o acțiune de publicitate pentru noua ei carte.

Pe 14 decembrie, Agatha Christie a fost găsită la un hotel din Harrogate, North Yorks, pretinzând că nu-și amintește ce s-a întâmplat în acea perioadă și că va lăsa poliția să afle dedesubturile evenimentului.

Cu câteva zile înainte de dispariția ei, Agatha Christie descoperise că soțul ei, Archie, avea o aventură cu partenera sa de golf, Nancy Neele, motiv pentru care îi ceruse lui Agatha să divorțeze. În mod ciudat, rezervarea făcută la hotelul unde a fost găsită a fost făcută sub numele de Neele.

Un gest necugetat

După divorțul de Archie din 1928, Agatha a oferit câteva indicii referitoare la dispariția ei. „Mi-a venit în minte gândul de a renunța. Cu toate acestea, întrucât fiica mea era cu mine în mașină, am respins imediat ideea. În noaptea aceea, m-am simțit îngrozitor. Am simțit că nu mai pot continua. Am plecat de acasă într-o stare de tensiune cu intenția de a face un lucru disperat”.

Ulterior, a apărut informația că Agatha i-ar fi scris fratelui soțului ei, spunându-i că nu se simte bine și că se îndreaptă înspre un centru spa din York. După ce s-a întors acasă, autoarea a susținut că amnezia a provocat-o să fugă. Din acel moment, nu a mai vorbit niciodată despre acea întâmplare.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola