Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Misterioasa dispariție de 11 zile a lui Agatha Christie. Ce i-a transmis soțul cu câteva zile înainte
Articole online

Misterioasa dispariție de 11 zile a lui Agatha Christie. Ce i-a transmis soțul cu câteva zile înainte

Agatha Christie este cunoscută și în prezent pentru cărțile ei de ficțiuni polițiste, fiind cel mai bine vândut scriitor din istorie, ajungând la două miliarde de exemplare vândute. Multe dintre poveștile sale au fost adaptate pentru televiziune, radio, dar și pentru marile ecrane.

Pe urmele lui Agatha Christie

În ciuda faimei și succesului provenit din poveștile misterioase, Agatha Christie a dus cu ea un secret în mormânt, detaliile descumpănindu-i chiar și pe Hercule Poirot sau Miss Marple. Pe 3 decembrie 1926, în jurul orei 21:00, Agatha Christie s-a urcat în mașină și s-a îndreptat spre casa familiei din Berkshire. Din acel moment, nu a fost văzută timp de 11 zile.

Nemaiștiindu-se nimic despre ea, 1.000 de polițiști și sute de civili s-au implicat în căutarea scriitoarei, fiind folosite pentru prima dată în istorie avioane de căutare. Unii au sugerat că Agatha Christie s-ar fi sinucis sau că ar fi fost ucisă, în timp ce alții considerau că a fost o acțiune de publicitate pentru noua ei carte.

Pe 14 decembrie, Agatha Christie a fost găsită la un hotel din Harrogate, North Yorks, pretinzând că nu-și amintește ce s-a întâmplat în acea perioadă și că va lăsa poliția să afle dedesubturile evenimentului.

Cu câteva zile înainte de dispariția ei, Agatha Christie descoperise că soțul ei, Archie, avea o aventură cu partenera sa de golf, Nancy Neele, motiv pentru care îi ceruse lui Agatha să divorțeze. În mod ciudat, rezervarea făcută la hotelul unde a fost găsită a fost făcută sub numele de Neele.

Un gest necugetat

După divorțul de Archie din 1928, Agatha a oferit câteva indicii referitoare la dispariția ei. „Mi-a venit în minte gândul de a renunța. Cu toate acestea, întrucât fiica mea era cu mine în mașină, am respins imediat ideea. În noaptea aceea, m-am simțit îngrozitor. Am simțit că nu mai pot continua. Am plecat de acasă într-o stare de tensiune cu intenția de a face un lucru disperat”.

Ulterior, a apărut informația că Agatha i-ar fi scris fratelui soțului ei, spunându-i că nu se simte bine și că se îndreaptă înspre un centru spa din York. După ce s-a întors acasă, autoarea a susținut că amnezia a provocat-o să fugă. Din acel moment, nu a mai vorbit niciodată despre acea întâmplare.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola