Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Minunata jucărie a Marii Ducese Olga, soldații de argint ai Regelui Soare și păpușa logodnicei de trei ani a lui Ludovic al XV-lea
Articole online

Minunata jucărie a Marii Ducese Olga, soldații de argint ai Regelui Soare și păpușa logodnicei de trei ani a lui Ludovic al XV-lea

Era o păpușă extraordinară pentru acele vremuri care, având în burtă un dispozitiv fonografic, recita un monolog, cânta o arie populară și pronunța grav:

„Bună ziua, scumpă mămică, am dormit bine astă noapte!”.

Născută la 15 noiembrie 1895, Marea Ducesă Olga Nikolaevna a Rusiei (Olga Nikolaevna Romanova) a fost cea mai mare fiică a ultimului autocrat al Rusiei, împăratul Nicolae al II-lea al Rusiei și a soției lui Alexandra Feodorovna (Alix de Hesse).

Asasinarea Olgăi a dus la canonizarea ei de către Biserica Ortodoxă Rusă. Deși a existat o femeie pe nume Marga Boodts care a susținut că este Marea Ducesă Olga, cererea ei n-a fost luată în serios.

Istoricii cred că Olga a fost asasinată împreună cu familia ei la Ekaterinburg, pe 17 iulie 1918.

Rămășițele ei au fost identificate prin testul ADN și îngropate în timpul unei ceremonii funerare în 1998 la Catedrala Sfinții Petru și Pavel din Sankt Petersburg, alături de cele ale părinților și a două dintre surori.

Născut la 30 ianuarie 1841, Félix François Faure a fost președinte al Franței din 1895 până la moartea sa, pe 16 februarie 1899.

Faure a murit subit de apoplexie, la Palatul Elysee, în timp ce desfășura activități sexuale în biroul său, cu tânăra de 30 de ani, Marguerite Steinheil.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola