Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Ministrul milionar și ecologist al lui Macron, acuzat de violuri în serie
Articole online

Ministrul milionar și ecologist al lui Macron, acuzat de violuri în serie

Ecologistul violator

Anunțul a fost făcut de procurorul Laure Beccuau într-un comunicat de presă. Cercetările „se vor concentra pe a se stabili dacă faptele denunțate pot caracteriza o infracțiune și dacă, având în vedere vechimea acestora, a fost depășit termenul de prescripție a acțiunii publice”, a explicat ea.
Cel puțin șase femei, inclusiv o minoră la momentul comiterii faptei, îl acuză pe fostul om de televiziune și ministru de viol și agresiuni sexuale. Faptele, pe care acesta le neagă, ar fi fost comise între 1989 și 2001.

În reportajul de 62 de minute difuzat joi seară , trei femei au povestit agresiunile sexuale cărora spun că le-au căzut victimă. Ancheta televizată include și mărturia activistei de mediu Claire Nouvian și revine asupra plângerii de viol depusă în 2008 de Pascale Mitterrand, nepoata fostului președinte François Mitterrand. Acțiunea acesteia a fost respinsă pentru că faptele erau prescrise.
Alte două femei, fosta ziaristă de televiziune Maureen Dor și o fostă angajată a TF1 au transmis și ele mărturii scrise în care îl acuză pe Nicolas Hulot.

Neagă acuzațiile, dar se retrage din viața publică

Cu o zi înainte de difuzarea reportajului, Nicolas Hulot a negat oficial aceste acuzații de agresiune sexuală la BFMTV și a anunțat că părăsește „definitiv” viața publică, pentru a-și proteja rudele și Fundația ecologistă de consecințele unui „linșaj”. Parchetul din Paris și-a făcut obișnuința să deschidă sistematic anchete cu privire la acuzațiile de violență sexuală la adresa minorilor, chiar dacă faptele par prescrise, pentru a verifica faptele și a căuta eventuale alte agresiuni, scrie Le Figaro.
Nicolas Hulot a fost ministru al tranziției ecologice în primul guvern al prim-ministrului Édouard Philippe. În august 2018, el și-a anunțat demisia din cel de-al doilea guvern Philippe, invocând dezacorduri politice și probleme cu premierul. Marele ecologist Hulot a recunoscut în 2017 că are în proprietate 6 mașini și deține o avere de 7 milioane de euro.

Registration

Aici iti poti reseta parola