Evenimentul Istoric > Articole online > Miercuri 7 Aprilie 2021 – Vremea în România
Articole online

Miercuri 7 Aprilie 2021 – Vremea în România

Pe parcursul zilei, în vestul şi nord-vestul ţării vremea va fi deosebit de rece, cerul se va înnora şi temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie.

În restul teritoriului, vremea se va încălzi şi va fi în general frumoasă, cu înnorări temporar accentuate după-amiază în exremitatea de sud-est, unde local vor fi averse de ploaie, posibil însoțite de descărcări electrice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5….7 grade în Banat şi Crişana şi 18…19 grade în sudul Munteniei.

Din orele serii, nebulozitatea va cuprinde treptat toate regiunile.

Astfel, în vestul, centrul și nordul ţării vor fi precipitaţii moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviţă și ninsoare, pe alocuri cu depunere de strat de zăpadă, iar în toate zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă; în regiunile sudice şi sud-estice va ploua în general slab și pe arii restrânse.

La munte, vântul va sufla tare în special la altitudini de peste 1500 m, unde va viscoli zăpada (rafale de peste 70…80 km/h în Carpații Meridionali), dar intensificări locale şi temporare ale vântului cu viteze, în general, de 45…55 km/h vor fi şi în zonele mai joase de relief. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 8 grade.

În București, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, valori normale pentru această dată.

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente începând din orele serii, astfel că noaptea vor fi posibile averse slabe de ploaie.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la sfârşitul intervalului.

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola