Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Miercuri 30 Iunie 2021 – Vremea în România
Articole online

Miercuri 30 Iunie 2021 – Vremea în România

Disconfortul termic se va accentua în toată țara, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei și Moldovei și local în Transilvania și Maramureș.

Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara, pe alocuri, mai ales la deal și munte, vor fi averse și descărcări electrice.

Noaptea instabilitatea se va accentua în regiunile intracarpatice și, mai ales în vest și nord-vest, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în vestul și nord-vestul teritoriului, dar mai ales asociat averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în Dealurile de Vest.

În București

Vremea va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Sursa: stirimeteo.com

Registration

Aici iti poti reseta parola