Evenimentul Istoric > Articole online > Miercuri 10 Martie 2021 – Vremea în România
Articole online

Miercuri 10 Martie 2021 – Vremea în România

În jumătatea de sud a teritoriului vremea va deveni deosebit de rece pentru luna martie, iar ca aspect închisă, cu precipitații în general moderate cantitativ (15…25 l/mp), în cea mai mare parte a intervalului.

Vor predomina ninsorile, iar pe alocuri se va depune strat de zăpadă, posibil consistent în Oltenia și Muntenia, dar la începutul intervalului în extremitatea de sud și în sud-est vor mai fi și ploi sau lapoviță. Izolat vor fi condiții de polei.

La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

În restul țării valorile termice se vor situa, ușor sub mediile multianuale; cerul va fi temporar noros, iar precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala local în Maramureș, Transilvania și Moldova, iar la începutul zilei pe arii restrânse și în zona deluroasă din Banat și Crișana. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificări în regiunile sudice și sud-estice, iar ziua și în cele nord-estice, în general, cu viteze de 40…60 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime între -7 și 2 grade. Izolat va fi ceață.

În București, vremea va fi închisă şi se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată.

Se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ (15 – 20 l/mp) predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare, în general cu viteze de 40…50 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

Sursa: stirimeteo.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola