Miercuri 10 Februarie 2021 – Vremea în România

 

Vremea va fi apropiatã de normal din punct de vedere termic în nord şi nord-est şi se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în nordul Moldovei şi 17…18 grade în regiunile sud-estice, iar cele minime, în scãdere în nord-est, vor fi cuprinse între -4 şi 8 grade.

În vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii vor fi înnorãri şi va ploua, pe arii mai extinse şi moderat cantitativ în partea a doua a intervalului, iar în rest cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi ploi slabe doar pe arii restrânse.

Pe crestele montane vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în jumãtatea de nord a Moldovei condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, iar local şi la viteze mai mici, pe parcursul nopţii, în Banat, Crişana şi Maramureş.

Pe suprafeţe mici se va forma ceaţã.

În București, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în prima parte a zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

Sursa: stirimeteo.ro